начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Въпрос към студентите в ЮЗУ

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Въпрос към студентите в ЮЗУ

Мнениеот Tudur » 07 Юни 2007, 18:25

Здравейте на всички,
имах неблагоразумието да не се явя на изпит по история в ЮЗУ-то, защото исках да уча Публична администрация. Сега обаче се чувствам прецакан от самия себе си(логично). Има ли възможност, ако все пак пиша ПА, след това да се прехвърля в Право и как би могло да стане (някакви условия, евентуални изпити, които да се държат, и т.н.), също така чета, че при оценка през годината над 5.00 мога да пиша паралелно специалност от факултета (ПИФ) - за това държи ли се допълнителен изпит? Надявам се, че ще проявите разбиране и ви благодаря предварително.
Tudur
Младши потребител

Мнениеот elsof » 08 Юни 2007, 10:33

Преди 4 години и аз записах паралелно право.Задължително се искаше оценки от изпити по български и по история.Без тях не може да запишеш паралелно,не може и да се прехвърлиш.Иначе и двата варианта са възможни.
elsof
Нов потребител

Мнениеот Tudur » 08 Юни 2007, 18:54

Да, но не държа изпит по предмети, които съм ги карал на кандидатстудентския. Тоест, ако имам оценка от кандидатстудентски изпит по български език, но не и по история, карам само по история, нали?
Tudur
Младши потребител

Мнениеот lesolina » 08 Юни 2007, 20:35

ДА.
lesolina
Младши потребител

Мнениеот Tudur » 09 Юни 2007, 14:35

Благодаря ви за информацията, бяхте ми много ползени.
Tudur
Младши потребител

Мнениеот Гост » 09 Юни 2007, 15:32

Можеш да се обучаваш едновременно по две специалности.Необходимо е
да изкараш минимум 4.50 по обучаваната от теб специалност,след което подаваш молба до декана и от него зависи,/т.е. да те одобри/ дали ще се обучаваш по избраната от теб втора специалност.Стига,обаче,първата специалност да е от Правно-историческия-по лесно е
Гост

Назад към Конкурси, изпити