начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Имам въпрос.

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Имам въпрос.

Мнениеот Beofith » 24 Юни 2008, 15:14

В какво се състои изпита по английски в СУ?
Beofith
Нов потребител

Мнениеот Гост » 24 Юни 2008, 15:25

Ами... сигурно се говори на ... английски ... :wink: :D :D :D :D :D :D
Гост

Мнениеот Гост » 24 Юни 2008, 15:41

Мене пък ме интересува минно-геоложкия !... Смятам да откривам уранова мина в двора си... :wink: :D :D :D :D :D :D
Гост

Мнениеот neonato » 24 Юни 2008, 15:49

Уранът мисля, че ще ти подейства екстра за лечението:

Опит за психологично разбиране на параноидните налудности.
Първият елемент от тези налудности е, че индивидът се чувства застрашен (по някаква причина) от действителна или въображаема заплаха (най-често е смесица между двете). Тогава той е склонен да търси потвърждение на предположението, че съществува такава заплаха от заобикалящата го действителност. При което: той нерядко чрез самото си търсене предизвиква враждебни реакции; става все по-изолиран от околните, поради което му става много трудно да си проверява предположенията (високо ниво на тревожност); започва трескаво да търси обяснение за тази изолираност. В един момент е възможно човек да намери обяснение и ако това обяснение е налудно, то бележи момента на възникване на параноидната налудност.
Много важен елемент е този, че човек е изолиран - в изолация по-трудно се разбира кое е фантазно и кое реално, особено ако индивидът има склонност да регресира. В такъв момент човек много лесно става психотичен и намира един или друг вид налудно обяснение. Веднъж появило се, налудното обяснение се укрепва (подкрепя) чрез всеки следващ факт. При това, ако някой каже на индивида с налудност, че не е прав, той бива причислен към групата на "враговете".
Това обяснение се подкрепя от следните факти:
* пребиваването в чужда страна (чужда среда, езикова бариера, липса на приятели) е рисков период заради елемента на изолация - човек по-лесно става психотичен;
* лошо чуващите по-често имат параноидни обяснения за света (отново поради изолацията).
В образуването на параноидните налудности участва МЕХАНИЗМЪТ НА ПРОЕКЦИЯ (проектиране на собствената лошотия върху другите). Този (защитен) механизъм участва активно при враждуване, войни, политически кампании и др.
Налудностите не могат да се премахнат чрез разяснение, а чрез постепенно въвеждане в реалността! В никакъв случай терапевтът да не се съгласява с налудностите!
neonato
Потребител

Мнениеот satir » 27 Юни 2008, 09:52

С хахоПеридол е по-лесно :idea:
http://www.youtube.com/watch?v=CZo12LIWqYw
Аватар
satir
Активен потребител

Назад към Конкурси, изпити