начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Призовкар

Дискусии на тема съдебната власт в България

Призовкар

Мнениеот sisi19 » 03 Юни 2009, 21:33

.
Последна промяна sisi19 на 31 Окт 2010, 17:40, променена общо 1 път
sisi19
Потребител

Re: Призовкар

Мнениеот plamen_penev » 03 Юни 2009, 22:34

Не съм срещал срок, но истината е, че не съм и търсил. Не се съмнявайте, обаче, че въззивната страна ще си получи призовката навреме за да се яви в с.з. Като знаете, че срока на получаване е не по-късно от една седмица до заседанието и знаете датата на която то е насрочено, можете да си го изчислите сама sisi19 :)
Споко! Това изобщо не е ваш проблем. Лично съм виждал как съдът налага глоби на призовкари за неявяване на страна по тяхна вина! Може да позакъснеят с обявлението за окончателното решение, но вашия човек ще си получи призовката за самото дело навреме!
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот sisi19 » 04 Юни 2009, 09:39

.
Последна промяна sisi19 на 31 Окт 2010, 17:40, променена общо 1 път
sisi19
Потребител

Мнениеот ivan_lawyer3 » 04 Юни 2009, 09:57

Гражданинът Пламен Пенев е лице, представящо се в амплоа на адвокат, но поради причина, че никога не е учил в университет и никога не е придобивал квалификация Юрист, респективно правоспособност, тоест няма адвокатски права, същият говори от позицията на човек, който твърди, че може да спре влак с мисълта си (разбира се, не изключвам себе си от тази категория - засега спирам само трамвай).

По този повод се чудя и мая, защо съм учил един път 2 години, за да кандидатствам Право, един път 5 години семестриално, 1 година правоспособност, 1 година стаж, чирак-сервиз, 9 години практика като адвокат, за да ми коментирате съдебната система.

Че призовките се бавят, бавят се. Но добрият адвокат се съвещава отрано, посещава съдът, депо призовки и се консултира с началника на призовкарите, съветва се с връчителя и така.

По едно дело с бившите Мултиглуп, връчихме толкова светкавично призовките на клиентите, че им паднаха шапките от страничния вятър.

Поздрави,
Триумфатор Волев
ivan_lawyer3
Потребител

Мнениеот sisi19 » 04 Юни 2009, 10:28

.
Последна промяна sisi19 на 31 Окт 2010, 17:41, променена общо 1 път
sisi19
Потребител

Мнениеот plamen_penev » 04 Юни 2009, 11:40

ivan_lawyer3 каза:
По този повод се чудя и мая, защо съм учил един път 2 години, за да кандидатствам Право, един път 5 години семестриално, 1 година правоспособност, 1 година стаж, чирак-сервиз, 9 години практика като адвокат

Браво! Имате законно основание за гордост! Велик сте! Жалко обаче, че майка ви и баща ви са пропуснали да ви дадат елементарно възпитание... Тогава щяхте да бъдете неотразим и без хапчета!
Прочее за подобен случай моят любим Станислав Лем каза: То не бе дуене, не бе чудо!" (цитирам по памет)
sisi19, възможно е и да не съм ви разбрал... Моля уточнете:
Казвате:
От своя страна РС е необходимо да изпрати препис на въззивната ни жалба до ответната страна,която в тридневен срок от получаването им може да направи възражения, както и да посочи нови доказателства.

За кого са предназначени тези нови доказателства? За РС или за ОС?
Това че ще ви забавят делото в ОС призовкарите е съвсем отделен въпрос...
Последна промяна plamen_penev на 04 Юни 2009, 11:49, променена общо 1 път
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот ivan_lawyer3 » 04 Юни 2009, 11:48

Взимаш 50 лева, купуваш една каса бира и я слагаш пред входа на адреса.

Намираш телефона и се обаждаш на призовкаря, като се стараеш да изглеждаш развълнувана.

Казваш, че имаш да получаваш призовка, като молиш за среща.
Като се видите с призовкаря му обясняваш да връчи призовката, иначе ще вдигнеш голям шум.
Но всеки район е спицифичен.
Имай предвид, че касата бира е за мен, а не за призовкаря.

За кой адресен район става въпрос - Център, квартали, села извън града.

Но имай предвид, че не може без професионалист, връчвал съм призовки и на измамници и на лихвари и на тимаджии и на тираджии и на гумаджии.

Проблеми няма, всеки сам си казва има или няма.
ivan_lawyer3
Потребител

Мнениеот plamen_penev » 04 Юни 2009, 11:50

Ей го! Съвет в стил "Взимаш 50 лева, купуваш една каса бира"...
Винаги готов! :lol:
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот huligan » 04 Юни 2009, 12:13

ivan_lawyer3 написа: Гражданинът Пламен Пенев е лице, представящо се в амплоа на адвокат, но поради причина, че никога не е учил в университет и никога не е придобивал квалификация Юрист, респективно правоспособност, тоест няма адвокатски права, същият говори от позицията на човек, който твърди, че може да спре влак с мисълта си (разбира се, не изключвам себе си от тази категория - засега спирам само трамвай).

Адвокат си ivan_lawyer3. Чел си експертизи. Знаеш, че това е диагноза. Аз съм нещо като изследовател на явлението "П.П." и констатирам възходящи тенденции - скоро ще може планета да спира с мисълта си. 8)
Аватар
huligan
Потребител

Мнениеот sisi19 » 04 Юни 2009, 13:09

.
Последна промяна sisi19 на 31 Окт 2010, 17:42, променена общо 1 път
sisi19
Потребител

Мнениеот sisi19 » 04 Юни 2009, 13:15

.
Последна промяна sisi19 на 31 Окт 2010, 17:42, променена общо 1 път
sisi19
Потребител

Мнениеот plamen_penev » 04 Юни 2009, 16:11

sisi19 каза:
Ееее, аз потърсих съвет и помощ, вие го обърнахте на майтап :lol:

Не sisi19! Не сме го обръщали на майтап... Поне аз не бих си позволил да се майтапя с нечии притеснения.
Но нима вие не познавате известните тук на всички спамъри huligan (само погледнете какво мисли сам за себе си!) и ivan_lawyer3? Поразгледайте им постингите. Там ще намерите обиди към участниците, неясно защо толерирани простащини, разкази за отдавна минали времена, "бирени" идеи и други подобни подигравки към питащите ... всичко друго, но не и помощ към вашия проблем...
И понеже не смятам да влизам повече тук, искам да ви кажа пак това, което исках да ви кажа: не се притеснявайте! Проблемите, протакането, а и незаконосъобразните произнасяния в нашия съд са нещо обикновено... трябва да го приемете като част от света около нас. Не можете да му повлияете. Вашата цел е въззивното производство! Просто се подгответе добре за него, огледайте всички пунктове отвсякъде сама и в дискусия с адвоката си, анализирайте загубата в първа инстанция - не е изключено тя да се дължи и на адвоката ви (не особено рядко явление!), заредете се с търпение и... чакайте.
Това исках да ви кажа. Успех!
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот babyfoot » 04 Юни 2009, 18:54

plamen_penev написа:
sisi19 каза:
Ееее, аз потърсих съвет и помощ, вие го обърнахте на майтап :lol:

Не sisi19! Не сме го обръщали на майтап... Поне аз не бих си позволил да се майтапя с нечии притеснения.
Но нима вие не познавате известните тук на всички спамъри huligan (само погледнете какво мисли сам за себе си!) и ivan_lawyer3? Поразгледайте им постингите. Там ще намерите обиди към участниците, неясно защо толерирани простащини, разкази за отдавна минали времена, "бирени" идеи и други подобни подигравки към питащите ... всичко друго, но не и помощ към вашия проблем...
И понеже не смятам да влизам повече тук, искам да ви кажа пак това, което исках да ви кажа: не се притеснявайте! Проблемите, протакането, а и незаконосъобразните произнасяния в нашия съд са нещо обикновено... трябва да го приемете като част от света около нас. Не можете да му повлияете. Вашата цел е въззивното производство! Просто се подгответе добре за него, огледайте всички пунктове отвсякъде сама и в дискусия с адвоката си, анализирайте загубата в първа инстанция - не е изключено тя да се дължи и на адвоката ви (не особено рядко явление!), заредете се с търпение и... чакайте.
Това исках да ви кажа. Успех!

Уф, този човек няма спирка! Верно си верва, че спира влака с мисъл!
babyfoot
Потребител

Назад към Съдебна власт