начало

След кибератаката, ВСС спешно отпусна близо 1.7 млн. лева на ВАС за нови сървъри След кибератаката, ВСС спешно отпусна близо 1.7 млн. лева на ВАС за нови сървъри

пълномощно!!!

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

пълномощно!!!

Мнениеот Мирра » 09 Яну 2005, 15:26

Здравейте !
Проблемът ми е следният: родителите на убит мъж искат да ме наемат за да ги представлявам в делото им срещу убиецът.Но нямам образец на подобно пълномощно.Бихте ли ми помогнали!
Искам да попитам и следното: убийството е извършено преди около половин година.До колкото съм чела(понеже не съм се занимавала с нак. право до сега) до приключване на досъдебното производство ,нямаме право да се запознаем с обстоятелствата по случая.Права ли съм наистина и как трябва да постъпя?
Благодаря ви предварително!
Мирра

Re: пълномощно!!!

Мнениеот nikilex » 09 Яну 2005, 17:16

Колежке, на Следователя трябва да представите пълномощно-Договор за правна защита и съдействие / скл. с родителите на загиналия/ от вашия кочан.
Писмена молба до Следователя не е задължителна. Той е длъжен да ви предостави възможност да се запознаете с всички материали по делото.
nikilex
Потребител

Мнениеот ne » 10 Яну 2005, 19:49

най-вероятно няма да ти дадат да се запознаеш с материалите оп делото до предявяването им, когато имаш право да се запознаеш с тях.
а аз не съм запозната с последните промени в НПК, но май гражданския ищец може да предяви в наказателното производство иск само за претърпени имуществени вреди.
не съм въобще сигурна в горното твърдение, но все пак виж дали за неимуществени вреди няма да се наложи да изчекате изхода на наказателното дело
ne
Потребител

Мнениеот valkova » 10 Яну 2005, 21:20

Пострадалият от престъпление, което се преследва по общия ред може да участва в наказателното пр-во като частен обвинител. След смъртта на това лице това право преминава върху наследниците. На първо място е необходимо НОХ делото да е в преминало в съдебна фаза, но не по-късно от началото на съдебното следствие пред първоинстанционният съд. За целта се подава молба до съда, който разглежда делото. Съдът ще се произнесе с определение относно конституирането на ч.о. Няма пречки ч.о. да участва в производството и като граждански ищец , и като свидетел. Позицията на ч.о. която той поддържа в процеса може и да не съвпада с тази на прокурора.
Ч.о. може да упълномощи повереник - адвокат./чл.76, ал1 НПК/.
Преди встъпването в процеса на ч.о. и упълномощаването ви като повереник не бихте могли да направите справки по делото.
valkova
Нов потребител

Мнениеот Joannna » 10 Яну 2005, 22:30

Mislq, che ima hora, koito izobchto ne pravqt razlika mejdu grajdanski ichtec i chasten obvinitel?
Joannna

Назад към Наказателно право