начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Помощ,аз съм честен човек и си ....

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Помощ,аз съм честен човек и си ....

Мнениеот doniks73 » 12 Май 2007, 18:19

Помощ,започнах работа в частна фирма и си оставих документите-всичките(шефа така пожела) за да ми бъде изготвен трудов договор,такъв не беше сключен и три седмици по-късно бях освободен без предизвестие с обяснение от прекият ми ръководител че не се справям добре с работата(което няма нищо общо с истината)проблемът е че не ми плати за това време пълната за този период сума!
Как да постъпя,има ли начин да си получа парите?!
doniks73
Нов потребител

Мнениеот sarbijanac » 12 Май 2007, 19:14

Най-напред подайте жалба в Инспекцията по труда,за да може от тяхна страна да се извърши проверка във фирмата.Следва да бъде установеуно съществуването на трудовото правоотношение и след обявяването му за съществуващо тогава можете да претендирате и търсите дължимото Ви се трудово възнаграждение и обезщетение за прекратяването на трудовия договор.
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот doniks73 » 12 Май 2007, 19:53

Проблема е че все още не бях подписал трудов договор... документите ми бяха при него но той така и не уформи трудов договор
doniks73
Нов потребител

Мнениеот sarbijanac » 13 Май 2007, 08:06

doniks73 написа:Проблема е че все още не бях подписал трудов договор... документите ми бяха при него но той така и не уформи трудов договор

Това го разбрахме,но все пак може да се установи и докаже,че през този период сте работили там.
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот rts » 14 Май 2007, 13:28

Уведомяването на ИНСПЕКЦИЯТА като идея е добре, но неприятното е, че в конкретния случай сте вече напуснали и имате спор с работодателя за парите. При това положение, от ИНСПЕКЦИЯТА най-вероятно ще Ви отговорят, че трудови спорове се решават по съдебен ред, т.е. трябва ви адвокат, с който след като се консултирате да прецените дали ще водите дело или не.
rts
Активен потребител

Назад към Трудово право