начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

съкращаване на щата

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

съкращаване на щата

Мнениеот terafest » 13 Май 2007, 20:40

Привет на всички!
Моля ви да ми отговорите каква давност има обещетението по чл.222 ал.1 от КТ за оставане на работника без работа за 1 месец. Имам проблем с работодателя си, тъй като съм подала молбата за изплащане на обещетението след 3 месеца.

Работодателят има ли някакво законово основание да не ми изплати обещетението поради по-късно подаване на молбата?

На борсата не съм се записвала, ако това има значение.
terafest
Нов потребител

Мнениеот rts » 14 Май 2007, 14:22

По принцип не би трябвало за това обезщетение да има значение регистрацията в Бюрото по труда, но някои работодатели искат документ за това. Това, което е задължително, е да подадете декларация до работодателя, че в периода от 1 месец от прекратяването на договора , т.е от.......г. до ........г. не сте работили. Отделно - молба за изплащане на обезшетението, към която прилагате декларацията.
rts
Активен потребител

Мнениеот terafest » 14 Май 2007, 16:05

Благодаря за отговора!
Няма да се регистрирам в бюрото по труда, тъй като 2 месеца след съкращението започнах работа. За периода от 1 месец след съкращението не съм работила, които мога да докажа с трудовата си книжка и да подпиша декларация.
Надявам се, че обещетението не е свързано с това дали ще се записвам на борсата или не.
terafest
Нов потребител

Назад към Трудово право