начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Самоосигуряване

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Самоосигуряване

Мнениеот maxell » 30 Май 2007, 13:32

Държавен служител съм, осигурена, от една 5 месеца отворих фризьорски салон от който изкарвам по 100 - 120 лв.на месец, все още не е разработен, плащам си патента, който е 608лв. Карат ме да се самоосигурявам, понеже за да направя салона отворих фирма. При положение, че не изкарвам почти нищо, как да им намеря пари и за осигуровки, какво може да се направи?
maxell
Нов потребител

Мнениеот pitasht » 30 Май 2007, 13:41

А позволено ли ви е като държавен служител да имате фирма? нали има някакви ограничения?
Често се правят фирми на името на пенсионер в семейството и той не плаща осигуровки, но трябва да се консултирате с адвокат точно как ще стане-дали ще прехвърлите фирмата или по друг начин?
Успех!
pitasht
Активен потребител

Мнениеот bitkataorela » 30 Май 2007, 13:45

Не можеш да намериш пари за осигуровки,просто си затвори фризиорския салон и го разпродай всичко и ще имаш пари за осигуровки :lol:
В България малкият бизнес не върви :roll: :!:

Спокойно не си единствената ти има много в този бранж които не печелят :!: Има някои които имат късмет и печелят но те са рядкост!! :!:
ИзображениеИзображениеИзображение
bitkataorela
Младши потребител

самоосигуряване

Мнениеот maxell » 30 Май 2007, 13:47

Разбира се, че е позволено, не е позволено само на военослужащи и МВР, всичко си е съвсем законно.
maxell
Нов потребител

Мнениеот maxell » 30 Май 2007, 13:49

Как може да сте толкова груби , това са подигравки, аз мисля че говоря с интелигентни и компетентни хора, а то...
maxell
Нов потребител

Мнениеот maxell » 30 Май 2007, 13:52

Съжалявам, че започнах тази тема, мислех, че това е място, където хората могат да си помогнат, а Вие се подигравате.
maxell
Нов потребител

Мнениеот rumi_r » 30 Май 2007, 14:27

Разбира се, че е позволено, не е позволено само на военослужащи и МВР, всичко си е съвсем законно.

Ей тук вече не сте права. Фирмата като такава наистина си е законна, но може д ави струва държавната служба.
Условия за назначаване

Чл. 7. (1) За държавен служител може да бъде назначено лице, което:
1. е български гражданин;
2. е навършило пълнолетие;
3. не е поставено под запрещение;
4. не е осъждано за умишлено престъпление от общ характер на лишаване от свобода;
5. не е лишено по съответен ред от правото да заема определена длъжност;
6. отговаря на специфичните изисквания, предвидени в нормативните актове за заемане на съответната длъжност.
(2) Не може да бъде назначавано за държавен служител лице, което:
1. (изм. - ДВ, бр. 95 от 2003 г.) би се оказало в йерархическа връзка на ръководство и контрол със съпруг или съпруга, роднина по права линия без ограничения, по съребрена линия до четвърта степен включително или по сватовство до четвърта степен включително;
2. (доп. - ДВ, бр. 95 от 2003 г.) е едноличен търговец, неограничено отговорен съдружник в търговско дружество, управител или изпълнителен член на търговско дружество, търговски пълномощник, търговски представител (прокурист), ликвидатор или синдик;
Та точно за това нарушение може да ви изхвърлят от държавната службя без предизвестие. Вие си решавайте какъв ще е избора ви. Държавна служба или частен бизнес. Но и двете заедно не може.

А за осигуровките няма оттърване, така че ще се наложи да ги внасяте.
rumi_r
Потребител

Мнениеот maxell » 30 Май 2007, 15:06

Няма такова нещо, може аз да не съм се изразила плавилно, работя като мед.сестра от 23г., съвсем законно ми е разрешено да имам ЕТ
maxell
Нов потребител

Мнениеот maxell » 30 Май 2007, 15:30

Имах впредвид, че съм на държавна работа, на трудов договор, не в частна фирма, не съм се стремяла да ви заблуждавам.
maxell
Нов потребител

Мнениеот bitkataorela » 30 Май 2007, 17:44

аааа ясноо мерси че поясни :)
ИзображениеИзображениеИзображение
bitkataorela
Младши потребител

Мнениеот pitasht » 31 Май 2007, 09:41

Не знам защо се обиждате, всъщност Ви дадох безплатен съвет, а не оценявате: прехвърлете фирмата на пенсионер, друг начин няма!
А и виждате, че като питате във форума и вие давате неточна информация, може да заблудите някой колега и да ви се даде грешен отговор. Така че дерзайте! Всъщност прехвърлянето на фирмата не е елементарна работа и пак ще ви трябва адвокат
pitasht
Активен потребител

Назад към Трудово право