начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

ИМА ЛИ ТЕЖЕСТ ДЛЪЖНОСТНАТА ХАРАКТЕРИСТИКА + ИНФО АДВОКАТ

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ИМА ЛИ ТЕЖЕСТ ДЛЪЖНОСТНАТА ХАРАКТЕРИСТИКА + ИНФО АДВОКАТ

Мнениеот DarlingD » 05 Юни 2007, 22:33

Здравейте!
В момента актуализираме длъжностните характеристики във фирмата. Възникна спор на тема "реквизити". Според колежката от ТРЗ е добре да въведем и част - Наказателна отговорност, като доводът е, че единствено така можем да се защитим в съда при евентуални злоупотреби от страна на служител. Моята позиция е, че длъжностната характеристика служи, за да опише задълженията, отговорностите и компетенциите на позицията и такъв текст с цитирани членове и алинеи от Наказателния кодекс не е необходим. Въпросът ми е: Резонно ли вмъкването на такъв текст или това е само разход на ресурси?

И още една молба - моля, препоръчайте ми добър адвокат по трудово право в София.

Предварително ви благодаря :)
DarlingD
Нов потребител

Мнениеот Gabi1 » 06 Юни 2007, 01:32

Наказателната отговорност изобщо не зависи от това какво Вие щи си пишете.
Gabi1
Потребител

Мнениеот DarlingD » 06 Юни 2007, 09:01

Ок, благодаря ви за коментарите, виждам, че съм на прав път. Все пак, как мога да се аргументирам? Не съм юрист :(
DarlingD
Нов потребител

Мнениеот DarlingD » 06 Юни 2007, 11:48

Да, ама работникът бил длъжен да информира служителя какво трябва да прави и какво не...
DarlingD
Нов потребител

Мнениеот DarlingD » 07 Юни 2007, 14:41

Аз със шефа проблем нямам :) Но срещам опонент в лицето на дамата от ТРЗ. Благодаря за инфото, но такива книжки имаме...
DarlingD
Нов потребител

Назад към Трудово право