начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Съкращение при майчинство - Спешно информация

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Съкращение при майчинство - Спешно информация

Мнениеот m1len » 02 Май 2018, 14:17

Здравейте,

Понеже току що възникна следния казус и не съм запознат искам да питам дали това е възможно да се случи. Съпругата ми излезе по майчинство януари тази година. В момента шефа й я офертира да и даде сума Х и да прекратят взаимоотношения по взаимно съгласие когато й свършва майчинството, а именно януари 2020. Идеята им е че фирмата за която тя работи върши само оперативна работа ( счетоводство) на друга трета фирма, която е собсвеник на един цех, който ще бъде продаден в близко бъдеще. Следователна счетоводна фирма за която работи няма да има дейност и ще затвори изцяло. Датата на затварянето не е ясна още, може да е след 5 месеца, може да е след 1год, или след 2г. нямаме идея. Питането ми е дали е защитена ли е по някакъв начин от закона в такъв случай. Може ли да й се спре обезщетението за майчинство, което получава.

Така или иначе сумата Х би била по-малка от сбора на паричните обезщетения които би взела за безработица при евентуално съкращение в бъдеще - затова мисли да не приема това предложение.

Много ще се радвам, ако някой може да даде отговор или дори някакъв линк където да пише всички условия кое може и кое не може. Мисля, че все още има вратичка в закона за да съкратят жена по майчинство - тези неща с инспеция по труда и удостоверения ми се струват доста фиктивни.

Поздрави,
m1len
Нов потребител

Назад към Трудово право