начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Преместване при един и същи работодател

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Преместване при един и същи работодател

Мнениеот dianaangelova » 09 Май 2020, 17:24

Работя в администрацията на голям университет вече 11-12 години, работодателя иска да ме премести от отдела в който работя в друг факултет към университета, тъй като според мен иска на моето място да сложи негов човек. Въпроса ми е...какви са моите права? Длъжен ли е работодателя да ми запази сегашните условия - като работна заплата, отпуски, трудово правоотношение, тъй като има вероятност да ми е по-ниска заплатата и да съм на изпитателен срок.
dianaangelova
Нов потребител

Re: Преместване при един и същи работодател

Мнениеот jhoro » 11 Май 2020, 06:39

Здравейте!
Зависи дали ще се запази вида на извършваната работа - само смяна на работното място, със същия догоеор, или не - тоест нов договор. Ако е нов - теябва съгласие на двете стеани.
За срока на изпитване - текста е,ясен
Чл. 70. (5) За една и съща работа с един и същ работник или служител в едно и също предприятие трудов договор със срок за изпитване може да се сключва само веднъж.

Вида работа не е само длъжността, а конкретните дейности, които се узпълняват.
jhoro
Активен потребител

Назад към Трудово право