начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

ПОМОГНЕТЕ МИ - СПЕШНО Е

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ПОМОГНЕТЕ МИ - СПЕШНО Е

Мнениеот lori_75 » 11 Май 2007, 15:00

Много моля да ми помогнете,защото съм страшно объркана,по-скоро паникьосана и не зная как да постъпя.
На 4 май 2007г/миналия петък/ е влязло в сила съдебното решение по трудовия ми спор с работодателя и следова да бъда възстановена на работа/според думите секретарката на съда/.Не съм получила известие,връчено от призовкар и не могат да ми издадат препис от решението.
Искам да попитам откога тече 14 -дневния срок за постъпване на работа-след като ми връчат уведомлението за спечеленото дело или от 4 май?!
Благодаря!
Последна промяна lori_75 на 11 Май 2007, 15:10, променена общо 1 път
lori_75
Нов потребител

Мнениеот naa82 » 11 Май 2007, 15:09

Тече след като Ви уведомят по надлежния ред, сиреч с призовка. Но щом сте страна и ако искате идете в съответния съд и искайте от секретарката в деловодството да се подпишете, че сте уведомена. Може и да стане. Ако ли пък не ще чакате призовкарят да ви намери.
naa82
Младши потребител

Мнениеот naa82 » 11 Май 2007, 15:10

Не прочетох-то е влязло в сила и щом сте уведомена за него би трябвало да Ви издадат препис. Ако не чакайте.
naa82
Младши потребител

Мнениеот lori_75 » 11 Май 2007, 15:11

naa82,това значи от датата на връчване на призовката,така ли?
lori_75
Нов потребител

Мнениеот lori_75 » 11 Май 2007, 15:16

Не съм уведомена.Случайно разбрах.Нещо не мога да ги разбера тези срокове.Решението трябваше да излезе на 6 април,после 14-дневен срок за обжалване и това като се сметне изобщо не прави 4 май.Вече нищо не разбирам.
lori_75
Нов потребител

Мнениеот rts » 11 Май 2007, 17:11

...
Последна промяна rts на 13 Май 2007, 13:20, променена общо 1 път
rts
Активен потребител

Споконо

Мнениеот lunatik » 12 Май 2007, 16:53

КТ:
Чл. 345. (1) При възстановяване на работника или служителя на предишната му работа от работодателя или от съда той може да я заеме, ако в двуседмичен срок от получаване на съобщението за възстановяване се яви на работа, освен когато този срок не бъде спазен по уважителни причини.
----
Съгласно този текст за започване на "течене" на срока меродовна ще е датат на получаване на съобщението на съда. Без значение ще е дали работника се е запознал по друг начин с решението - няма ли съобщение, няма как да започне да тече срока.
Ако се чака съобщение от СРС - може да се каже, че се чака от умрял писмо. От там никога не изпращат съобщения!!! Ще трябва лицето да пусне нарочна молба до председателя на съда с което да помоли да му изпратят съобщение. Едва тогава...
lunatik
Потребител

Мнениеот pitasht » 29 Май 2007, 13:09

Не се радвайте много-вижте дали работодателят ви е уведомен. понякога нарочно забавят призовките и за тях има 14-дневен срок.
Срокът тече не от датата на уведомление, че е изготвено решение, каквото ще получите, а от датата на уведомление, че решението е влязло в сила и сте възстановена на работа, което са две различни неща. Консултирайте се с добър трудово правен адвокат. Има много клопки в тази сфера. Безплатният ми съвет е да си мълчите и да изчакате 14-дневния срок на работодателя, а не вашия, като търсите начин да подпишете призовката след него. Щом изтече 14 дни за работодателя, то отидете и се явяте на работа. В противен случай само ще го подсетите да подаде жалба и ще загубите повече.
Не вярвам, че работодателят ви няма да обжалва така че не се радвайте предварително.
Имах дело в което клиенътт ми си мълча и така работодателят пропусна да обжалва-бяха забравили да му предадат служителите и се наложи да го възстанови на работа въпреки и с много разправии!
Успех!
pitasht
Активен потребител

Назад към Трудово право