начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

обезщетение по трудов спор

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

обезщетение по трудов спор

Мнениеот pitanko » 18 Май 2007, 21:48

Спечелих трудов спор.Съдът ме възстановява на работа,отменя уволнението ми като незаконно и ми присъжда обезщетение.НО...
Въпросното обезщетение е само до "приключване на устните състезания" т.е. до единственото съдебно заседание на 07.03.2007г.,а не до влизането на решението в сила т.е. до днес.По този начин губя два месеца обезщетение.Нормално ли е това?Според мен е логично да е до датата на влизане в сила на съдебното решение.Държа да отбележа,че през този период не съм работил и не съм получавал каквито и да било обезщетения.
Другият ми въпрос е докога ще ми бъдат внесени осигуровки от работодателя?
Моля за мнения и съдействие.
pitanko
Нов потребител

Мнениеот mitko6 » 19 Май 2007, 09:22

Правилно е, че е пресъдено обезщетение до края на устните състезания - арг. чл. 188, ал. 3 ГПК. Защо не обжалвахте решението в тази част, в останалата би влязло в сила и бихте могли като възстановен да се върнете на работа? Всеки си заслужава адвокатите! :wink: :D
mitko6
Потребител

Мнениеот pitanko » 19 Май 2007, 17:20

Благодаря за отговора.Може ли да се направи нещо по въпроса или всичко е приключило?
pitanko
Нов потребител

Мнениеот sarbijanac » 20 Май 2007, 18:30

pitanko написа:Благодаря за отговора.Може ли да се направи нещо по въпроса или всичко е приключило?

Ако решението е влязло в законна сила не може да се обжалва.
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот pitasht » 30 Май 2007, 13:52

Правилно, до тогава сте доказал, че сте без работа.
Зависи от исковата молба.
Ако сте я завел за целия период, а съдът е присъдил за 4 месеца и решението е влязло в сила, няма какво да правите, ако не е влязло в сила-обжалвайте или заведете ново дело за оставащото, ако е заведено само частично. Всъщност не искахте ли експертиза-трябвало е да има експертиза и това е щяло да отложи делото още веднъж и да си имате цялата сума.
pitasht
Активен потребител

Назад към Трудово право