начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Ракия Акциз

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Ракия Акциз

Мнениеот sgrapt » 03 Окт 2007, 19:48

Здравейте,

Интересувам се дали в момента в България все още има акциз върху домашната ракия - т.е. ако варя ракия дали ще трябва да плащам някакъв акциз.

Благодаря ви предварително за отговорите.

-Стефан
sgrapt
Младши потребител

Мнениеот Gabi1 » 03 Окт 2007, 19:53

Сипи по едно и все ще се намери кой да ти отговори :wink:
Gabi1
Потребител

Мнениеот prnedev » 03 Окт 2007, 20:30

Вари си спокойно ракията. Този който трябва да се притеснява е казанджията ;-) Друг е въпроса ако ти имаш казан
prnedev
Активен потребител

Мнениеот Trapped » 03 Окт 2007, 22:03

ЪЪъъ, май...
Според закона за акцизите данъчните складове трябва да плащате. По 2 и нещо. После става повече.

Ако си варите ракията вкъщи в някоя стара пералня, вместо в лицензирания селския казан - може да заобиколите този пореден дебилен закон, защото без заповед от съдия никой не може да ви рови в мазето. Естествено, рискувате да се натровите, а още повече рискувате някой ............. да ви нарече закононарушител, а ако не дай си Боже натровите някого - ще станете дори престъпник. Но такъв е риска да живеете в държава с малоумни законотворци. Много напечено ще стане и ако ви сгащят, глобите са солени. Евентуалните вредни ефекти от заобикалянето на казана законодателят не го интересуват, за него е важно да се докара пред ЕС. Дядо ми, обаче си вари ракията и не се съобразява с подлизурковците в Парламента, щото знае, че е малко по-умен от тях.

Те са си опекли работата пред ЕС като са въвели закона. Това не значи, че биха се хабили с контрол по спазването му, защото нямат нито ресурс, нито според мен - желание. :lol:

Чичковците добре знаят, че нямат възможност да обработят всички декларации на всички домашни производители, така че и те самите си дават сметка, че този закон е по-добре да не се спазва в тая му част.

Но вий си имайте респект към закона, принципно.

Ама това е "май". Сега е октомври.
:lol:
Аватар
Trapped
Потребител

Мнениеот sgrapt » 04 Окт 2007, 18:46

Благодаря ви за отговорите.

Вече ми стана ясно че акциз има. А бихте ли ми казали как става заплащането - плаща се директно на казанджията или той ми издава някаква служебна бележка и аз плащам в даначното.
sgrapt
Младши потребител

Назад към Данъчно право