начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

относно закона за акцизите и данъчните складове

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

относно закона за акцизите и данъчните складове

Мнениеот ivbr_33 » 15 Окт 2007, 14:07

моля Ви някой да ми помогне, защото се лутам и нещо нищо не схващам.
Имам следния истински казус:
физическо лице закупува лек автомобил от Държава, членка на ЕС и го внася В България с цел продажба. Автомобилът е втора употреба, но е акцизен. Същото физическо лице не заплаща дължимия акциз, а продава колата на ЮЛ -ООД с договор. Същото това ЮЛ препродава колата на друго ЮЛ- ЕООД с надлежно оформен договор за продажба, фактура и касова бележка. Въпросът е като все още не е платен акциза на колата, кое е задълженото лице? може ли по някакъв начин крайният купувач- ЕООД -то да пострада и стане то лице дължащо акциза на автомобила.
ivbr_33
Нов потребител

не съм експерт но...

Мнениеот lordvee » 27 Окт 2007, 11:58

Вижте моля извадката от ЗАДС

Чл. 124. (1) (Изм. - ДВ, бр. 105 от 2006 г., в сила от 01.01.2007 г.) В случаите на нарушения по чл. 115, 116, 117, чл. 120, ал. 1, чл. 121, ал. 1, 2 и 3, чл. 122 и 123 стоките - предмет на нарушението, се отнемат в полза на държавата, независимо от това чия собственост са.

Мился, че касае и вноса на автомобил. Имам съмнение обаче, че БГ акцизното законодателство е в противоречие с ЕС договор.

Започнал съм една дискусия по-горе по тази тема, надявам се да се развие с интересни мнения

Поздрави
lordvee
Нов потребител

Назад към Данъчно право