начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Помощ внос на стока от САЩ.

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Помощ внос на стока от САЩ.

Мнениеот vesonet » 31 Окт 2007, 15:52

Здравейте,
случаят е такъв:
Закупена е стока от САЩ ( платена предварително ) на стойност 720 долара. Доставката е включена в цената.
Въпросът ми е след като влезе в България стоката, ще бъдат ли начислени някакви такси, мита и др. И ако да, какъв процент ще бъдат от тези 720$ или.. ?

Благодаря ВИ!

(спешно е !)
vesonet
Нов потребител

Мнениеот lordvee » 07 Ное 2007, 00:38

намерете стоката от този списък и вижте дали се начислява мито върху нея:
http://tariff.customs.bg:55080/tariccm/tariccm/main_BG

предвидете при всички случаи ДДС.
lordvee
Нов потребител

Re: Помощ внос на стока от САЩ.

Мнениеот kinshasa » 13 Ное 2007, 15:37

vesonet написа:Здравейте,
случаят е такъв:
Закупена е стока от САЩ ( платена предварително ) на стойност 720 долара. Доставката е включена в цената.
Въпросът ми е след като влезе в България стоката, ще бъдат ли начислени някакви такси, мита и др. И ако да, какъв процент ще бъдат от тези 720$ или.. ?

Благодаря ВИ!

(спешно е !)

Ето тук може да зададеш въпроса си и ще получиш отговор от Професионалист. Успех.
http://www.lawyer-bg.com/site/mod.php?mod=faq&op=haveq
kinshasa
Потребител

Мнениеот M_Schumacher » 20 Ное 2007, 12:14

доколкото знам, ако стоката е електроника т.е. компютър, телефон и т.н. се начислява 20% ДДС. За повече информация можеш да питаш всеки куриер, който се занимава с международни доставки. DHL, Fedex, даже i Speedy ще могат да ти отговорят. Доколкото знам даже и при тях даже ще можеш да си платиш надбавката. Питай за по-сигурно.
M_Schumacher
Младши потребител

Мнениеот ralitsavachkova » 21 Ное 2007, 11:18

Ако доставката е с франкировка DDP (Delivered Duty Paid)...значи в цената са ти включили митото за внос и съответно ДДС
трябва да си погледнеш договора /ако има такъв/
ralitsavachkova
Нов потребител

Назад към Данъчно право