Преди два месеца вписах в службата по вписванията закупеният от мен имот на публичен търг от ЧСИ.Длъжника ,който все още живее в имота постоянно пуска жалби и обезпечителни заповеди,съди се с взискателя за да ме забави.
Иска да обяви сключената ипотека за недействителна/уж била слкючена под заплаха/.И така само и само да постои още еди два месеца.Даже е внесъл 2500лв като гаранция.
Как да подходя най-правилно,като несъм страна по делото?
Да предявя ли претенции за имуществени вреди?
Всичко е платено,данъци...вписано постановление за възлагане..
Дайте съвет
Блгодаря.
- Дата и час: 24 Ное 2024, 12:35 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
въвод във владение -съвет
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Re: въвод във владение -съвет
ppepper написа:Как да подходя най-правилно,като несъм страна по делото?
Дайте съвет
Блгодаря.
Крайно време е да се научите да задавате въпросите си "лице в лице" на адвокат!
-
Melly - Старши потребител
Изп. дело спряно ли е? Кога - преди или след публ. продан? Говорите за обезп. заповед, вероятно е спряно. Ако е спряно, на какво основание; ако е спряно - защо е вписано възлагателното постановление? Влязло ли е същото в сила?
Много неясноти има във въпроса Ви. По принцип щом имате вписано възлагателно постановление, значи същото би следвало да е влязло в сила и не би следвало да има пречки да бъдете въведени във владение, но очевидно във Вашия случай не е точно така. Тъй като липсва информация относно статуса на делото, конкретен отговор не може да Ви бъде даден.
Много неясноти има във въпроса Ви. По принцип щом имате вписано възлагателно постановление, значи същото би следвало да е влязло в сила и не би следвало да има пречки да бъдете въведени във владение, но очевидно във Вашия случай не е точно така. Тъй като липсва информация относно статуса на делото, конкретен отговор не може да Ви бъде даден.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
https://www.16personalities.com/infj-personality
- kalahan2008
- Активен потребител
Изпълнителното дело е спряно с обезпечителната заповед, два дни преди насрочения въвод .
Проданта се състоя на 24.03. 2010г.
Постановлението е висано в агенцията по вписванията.04.06 2010г, а въвода беше насрочен за 02.07.2010г.
И.Д. е спряно на 29.06 2010г.по друго дело на длъжницата срещу взискателя и на това основание искат спиране на и.д. по чл.395,ал. 3 като е определена гаранция 2500лв.
Адвоката на длъжницата ми заяви ,че знае че въвода ще стане скоро ,но щял да направи всичко възможно за да го забави.
Бавят се ето така пример:Внасят жалба нередовна или на внасят таксите в срок .После отново имат време за да се поправят и така ....
Моля за съвет, дано да съм достатъчно ясен .
Как да се защитя правата.Нарушеното право на владение .И пропуснатите ползи?
Въобще как да я принудя да ми напусне имота ?
Проданта се състоя на 24.03. 2010г.
Постановлението е висано в агенцията по вписванията.04.06 2010г, а въвода беше насрочен за 02.07.2010г.
И.Д. е спряно на 29.06 2010г.по друго дело на длъжницата срещу взискателя и на това основание искат спиране на и.д. по чл.395,ал. 3 като е определена гаранция 2500лв.
Адвоката на длъжницата ми заяви ,че знае че въвода ще стане скоро ,но щял да направи всичко възможно за да го забави.
Бавят се ето така пример:Внасят жалба нередовна или на внасят таксите в срок .После отново имат време за да се поправят и така ....
Моля за съвет, дано да съм достатъчно ясен .
Как да се защитя правата.Нарушеното право на владение .И пропуснатите ползи?
Въобще как да я принудя да ми напусне имота ?
- ppepper
- Нов потребител
Браво на Фурлан
Няма ли някой да ми даде съвет.Много се бавите.
Ще ме въведат в имота докато ми дадете съвет.
Няма ли някой да ми даде съвет.Много се бавите.
Ще ме въведат в имота докато ми дадете съвет.
- ppepper
- Нов потребител
Е, за 3 години някой може и да Ви отговори, все пак
Тук никой не ви е длъжен
Тук никой не ви е длъжен
Rara avis in terris
-
bebitor - Активен потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|