начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

покупка на автомобил

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

покупка на автомобил

Мнениеот Зарина » 13 Дек 2004, 15:38

Случаят е следния:баба ми е инвалид и преди години беше вкарана кола на нейно име от Германия.Досега колата караше баща ми,но сега ще я взема аз.Искам да я прехвърля на мое име,как става това и колко горе-долу ще струва?А може ли да я карам с пълномощно и за какъв период?Благодаря предварително за отговорите!
Зарина

Re: покупка на автомобил

Мнениеот Зарина » 14 Дек 2004, 14:17

Много моля някой да ми отговори,защото ми е спешно.
Зарина

Мнениеот 444 » 14 Дек 2004, 15:29

Ako ia prehvarlite na Va6e ime, 6te triabva da platite vsi4ki daljimi kam darjavata taksi, koito sa bili spesteni s vkarvaneto na kolata na imeto na invalid.
savetvam Vi da si napravite edno palnomo6tno i da karate na baba si kolata nai- bezproblemno.
444

Мнениеот Зарина » 14 Дек 2004, 15:37

Благодаря много!
Зарина

Мнениеот ххх » 14 Дек 2004, 17:32

Това не е вярно-ако са минали повече от 3 г. не се дължат митни сборове и др. държавни вземания. Зависи кога е внесено МПС-то
ххх

Мнениеот ххх » 14 Дек 2004, 17:38

Вижте чл.4 от ПМС 2 за облагане вноса на автомобили от 1993 г., вр. с чл.181 от ЗМ, вр. с чл.720 от ППЗМ
ххх

Мнениеот ххх » 14 Дек 2004, 17:41

а също и 753 ППЗМ
ххх

Назад към Покупко-продажба