начало

Тълкувателно решение: И чиновниците в МВР имат право на пари за храна Тълкувателно решение: И чиновниците в МВР имат право на пари за храна

Наследствен имот

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Наследствен имот

Мнениеот didi987 » 22 Юни 2011, 10:49

Моля за извинение, ако е неправилно мястото на темата, както моля и за вашата помощ.
На 12.06.2011 почина съпругът ми-точно на рожденния ден на малката ми дъщеря.
Живеем в апартамент, собственост на свекър ми и свекърва ми, които са починали отдавна и в общината
се води на името на съпруга ми за плащане на данък. Сега трябва наново да прехвърлим партидата и не мога да определя частите на наследниците, които сме аз и двете ми пълнолетни дъщери. Жилището е основно и за трите ни. Моля бихте ли ми помогнали за дяловете - на кого колко да опиша.
Благодаря предварително.
didi987
Младши потребител

Re: Наследствен имот

Мнениеот nannyogg » 22 Юни 2011, 10:58

didi987 написа:Моля за извинение, ако е неправилно мястото на темата, както моля и за вашата помощ.
На 12.06.2011 почина съпругът ми-точно на рожденния ден на малката ми дъщеря.
Живеем в апартамент, собственост на свекър ми и свекърва ми, които са починали отдавна и в общината
се води на името на съпруга ми за плащане на данък. Сега трябва наново да прехвърлим партидата и не мога да определя частите на наследниците, които сме аз и двете ми пълнолетни дъщери. Жилището е основно и за трите ни. Моля бихте ли ми помогнали за дяловете - на кого колко да опиша.
Благодаря предварително.

Съболезнования!

Ако съм Ви разбрала правилно: жилището е придобито от съпруга Ви чрез наследяване, по време на брака Ви, имате две деца /заедно с които сте единствените наследници на починалия/ и нямате договор, който да урежда по някакъв начин имуществените Ви отношения, то Вие и двете Ви деца получавате равни части - т.е. по 1/3 за всеки един от тримата наследници.
Omnia vincit amor et nos cedamus amori.
Аватар
nannyogg
Младши потребител

Re: Наследствен имот

Мнениеот didi987 » 22 Юни 2011, 11:10

Точно така. Нали трябва да се пусне декл. по чл.14 от ЗМДТ и там да впиша частта на всяка от нас. Не знаех колко да впиша - не успях "да се справя" със закона, а нали това касае и данъка за всяка от нас.
Много Ви благодаря за отговора.Успешен ден на Вас и всички от форума.
didi987
Младши потребител

Назад към Съсобственост и делба