начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Просто ей така-за мръсотията....

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Просто ей така-за мръсотията....

Мнениеот vartolumei » 31 Авг 2012, 11:39

Здравейте уважаеми компетентни и не толкова компетентни(като мен :oops: )съфорумци.
Вече година водим дела с нашите съсобственици първото е за нанасяне на лека тп на повече от две лица(на мен и съпруга ми) второто е по чл 108/109 и разделение правото на ползване(съдебно)-Имота ни е закупен преди 4 години вече съм уточнявала в други теми къщата е двуетажна сграда разделена е със съдебно решение от 1969г-на единия етаж сме ние на другия "Те" дворното място тогава не е било разделено защото 69г населеното място е било село и не са стигали кв/м така че сме собственици на 1/2 идеална част от д.м.Преди да закупим имота е имало доброволна делба межу "тях" и по-предишния собственик(може би тук е момента да уточня че имота на когото ние сега сме собственици е бил продаван "само" 5 пъти).Според скицата в нашата част ние за тези 4 години успяхме да затревим с райграс сложихме и градински гранитогрес посяхме си и дръвчета покрай оградата-но те всичките увяхнаха някакси мисля че знам как :lol: -в общи линии постарахме се да ни е приятно дворчето-и сега по същество.Преди няма и месец "милите" решиха да почистят стара циментена пътека(която се намира и тя според скицата в "нашето"дворно място) от пръст и камъни с които е била засипана.Имайте впредвид че ние дори не знаехме че е съществувала толкова много материал е имало върху нея,че всичките тези камъни и пръст се оказаха върху райграса ни изсипани на купчини.Щях да получа удар хора.......прибирам се от работа и ...........полудях........ :evil: И понеже въобще не ми е за първи път а само за трети събрах един хубав материал от снимки скици и жалба и бам...в полицията :twisted:
Самоуправство! Така каза кварталния-щял да напише протокол и това щяло много да помогне за делето ни.А аз искам само да си махнат дяволъка от тревата мам....а му.Как да стане това?Посъветвайте.Тези купчини улягат не можем да пуснем и косачката защото ще удари някой камък и ще счупи ножа......а не искам да се унижавам да им чистя боклуците а те да ми се смеят отгоре.Двора ни в момента е ужас нямам желание да изляза си полея цветята.......да оскубя тревата от градинката колко е времето за съдействие от полицията за да ги накарат да съберат боклука си.?
vartolumei
Младши потребител

Re: Просто ей така-за мръсотията....

Мнениеот emilgrigorov » 31 Авг 2012, 12:16

vartolumei написа:... Преди няма и месец "милите" решиха да почистят стара циментена пътека(която се намира и тя според скицата в "нашето"дворно място) от пръст и камъни с които е била засипана... всичките тези камъни и пръст се оказаха върху райграса ни изсипани на купчини... Самоуправство! Така каза кварталния-щял да напише протокол ... колко е времето за съдействие от полицията за да ги накарат да съберат боклука си.?

Вие говорите за древен балкански обичай. Дълбоко навлязъл е в обичайното право и на съседни държави (Гърция, Македония, Сърбия). Естественото противодействие, наложило се в поколенията, е камъните да бъдат върнати. Това рефлекторно упражнение продължава, докато на някой му писне и ги изхвърли на улицата. От там нататък вече е общината - ПАМ.
А по отношение действията на компетентните органи, те имат по-скоро съболезнователен характер, според мен. Но нека се изкажат и други.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот Melly » 31 Авг 2012, 12:35

Преди няма и месец "милите" решиха да почистят стара циментена пътека(която се намира и тя според скицата в "нашето"дворно място) от пръст и камъни с които е била засипана.Имайте впредвид че ние дори не знаехме че е съществувала толкова много материал е имало върху нея,че всичките тези камъни и пръст се оказаха върху райграса ни изсипани на купчини.Щях да получа удар хора.......прибирам се от работа и ...........полудях........ :evil: И понеже въобще не ми е за първи път а само за трети събрах един хубав материал от снимки скици и жалба и бам...в полицията :twisted:

Това противоправно действие от страна на комшиите ви трябва да обсъдите с колегата, който е ваш процесуален представител в другите дела. Полицията няма да ви помогне в случая.
Имате на разположение съдебна защита. Времето обаче тече неумолимо... Сроковете за предявяване на иск са твърде кратки.

П.П. И дано наистина водите иск за разпределение на ползването, а не съдебна делба на съсобствения двор. Същата би била недопустима по ред причини, не само от градоустройствено естество и правилата на чл.19 ЗУТ, а и от правното й положение на неделимостта й по силата на закона.
Последна промяна Melly на 31 Авг 2012, 12:45, променена общо 1 път
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот vartolumei » 31 Авг 2012, 12:44

Melly написа:
Преди няма и месец "милите" решиха да почистят стара циментена пътека(която се намира и тя според скицата в "нашето"дворно място) от пръст и камъни с които е била засипана.Имайте впредвид че ние дори не знаехме че е съществувала толкова много материал е имало върху нея,че всичките тези камъни и пръст се оказаха върху райграса ни изсипани на купчини.Щях да получа удар хора.......прибирам се от работа и ...........полудях........ :evil: И понеже въобще не ми е за първи път а само за трети събрах един хубав материал от снимки скици и жалба и бам...в полицията :twisted:

Това противоправно действие от страна на комшиите ви трябва да обсъдите с колегата, който е ваш процесуален представител в другите дела. Полицията няма да ви помогне в случая.
Имате на разположение съдебна защита. Времето обаче тече неумолимо... Сроковете за предявяване на иск са твърде кратки.

Разбира се че първото което направих бе да се обадя на адвоката ни - Според него вариантите са два за пускане на жалба по този член????? за самоуправство-в полицията или в прокуратурата.
vartolumei
Младши потребител

Мнениеот Melly » 31 Авг 2012, 12:48

Допълних в горния си пост докато сте писала.
Според него вариантите са два за пускане на жалба по този член????? за самоуправство-в полицията или в прокуратурата.

Виждането на колегата за пътя на защитата ви е неправилно според мен и няма да доведе до никакъв резултат.
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот vartolumei » 31 Авг 2012, 12:53

Мога ли аз да направя нещо?-така или иначе сме тръгнали да се съдим нека е качествено
vartolumei
Младши потребител

Мнениеот Melly » 31 Авг 2012, 13:04

vartolumei написа:Мога ли аз да направя нещо?-така или иначе сме тръгнали да се съдим нека е качествено

Най-малкото, което можете да направите е, да подканите колегата да си размърда мисловницата. :D
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот vartolumei » 31 Авг 2012, 13:21

Вие говорите за древен балкански обичай. Дълбоко навлязъл е в обичайното право и на съседни държави (Гърция, Македония, Сърбия). Естественото противодействие, наложило се в поколенията, е камъните да бъдат върнати. Това рефлекторно упражнение продължава, докато на някой му писне и ги изхвърли на улицата. От там нататък вече е общината - ПАМ.
А по отношение действията на компетентните органи, те имат по-скоро съболезнователен характер, според мен. Но нека се изкажат и други.[/quote]

Това между другото страшно ми хареса-много подхожда на ситуацията.А по повод делото искът е по чл 108/чл109 и чл 32 ал ?(не знам коя) от ЗС.Искът е добре оформен адвоката е пре-печен и дано правото е с нас-все пак не искаме повече от това което имаме.
vartolumei
Младши потребител

Мнениеот Melly » 31 Авг 2012, 14:08

Във всички случаи детайлите са много важни, а тук въпросът беше поставен общо.
Успех!
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот vartolumei » 31 Авг 2012, 14:49

vartolumei написа:........А аз искам само да си махнат дяволъка от тревата мам....а му.Как да стане това?Посъветвайте.Тези купчини улягат не можем да пуснем и косачката защото ще удари някой камък и ще счупи ножа......а не искам да се унижавам да им чистя боклуците а те да ми се смеят отгоре.

[quote]

Благодаря Melly
Честно казано въпроса ми е цитирания по горе-не по повод предстоящите разглеждания на делата.Нали уж полицията трябва да им изготви някакъв протокол и съответно да съберат боклуците и да ги изхвърлят там където трябва а не върху труда ни. При всичкото което съм изчела разбирам ,че човек в такава ситуация на унижение от хора с нисък морал и възпитание просто трябва да си "оперира" чуствата.Не ни пречеше тази пътека да я почистят тя се намира на границата м/у уж техния и наш имот-пречи това че де факто те ни се изплюха на труда и засипаха тези отпадъци там където не им е мястото.Ей това ме вбесява :evil: Неграмотни ,прости до безобразие, необразовани,легенди в клюките,първобитни,червеи в обществото –никой от тях не работи-и да ти се подиграват на труда.Това за мен е най-голямата обида.
vartolumei
Младши потребител

Назад към Съсобственост и делба