начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

делба с малолетен съсобственик

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

делба с малолетен съсобственик

Мнениеот jmm_85 » 13 Ное 2012, 12:15

Здравейте,
Казусът ми е следен:
Аз и малолетната ми сестра сме собственици на апартамент. Нито една от нас не живее в него - отдаден е под наем. Сградата е стара и се амортизира бързо, разходите за поддръжка стават все по-високи. Затова с родителите ни решихме, че е по-добре да го продадем сега - докато все още държи цена, и да купим 2 по-малки - за мен и за сестра ми. Въпросът ми е: според вас съдът ще разреши ли продажба, ако в молбата изложим горните основания? Ще трябва ли да прилагаме експертни оценки на имота към молбата или нещо друго? След като изчетох много решения по подобни дела, изобщо не ми стана ясно как съдът преценява кое е в полза на малолетния и кое не е.По-добре ли ще е да пишем, че аз искам делба, защото аз искам да се задомя и да имам собствено жилище напр.?
jmm_85
Нов потребител

Назад към Съсобственост и делба