- Дата и час: 24 Ное 2024, 00:31 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
КАЗУС,СВЪРЗАН С ПРЕДСТОЯЩА ДЕЛБА
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
1 мнение
• Страница 1 от 1
КАЗУС,СВЪРЗАН С ПРЕДСТОЯЩА ДЕЛБА
balon4e1439 25.11.2012 15:00h
Изправен съм пред следния казус. Касае се за нед. имот и построени в него постройки. В разписния лист за дворищни регулации на кварталите в селото е отбелязано :Н-ци на АНГЕЛ ../ прадядо ми / починал през 1913 г.
Моят дядо / син - на прадядо ми/ през 1932 г остава да живее в имота дълги години до смърта си без да е оспорвано неговото владение от др. наследници. Няма НА за имота ,строил е къща и др. построики без строителни книжа. Плащал е някакви данъци до 1996 г без да има открита имуществена партида нито е подавана декларация по чл.14 от ЗМДТ. През 1963 г почива майка ми - 26 г.На 5 год . оставам сирак .За моето израстване са полагали грижи ,там съм се родил на село.През 1980 г на кръщенето на моята 1-ва дъщеря . дядо ми в присъствие на гостите и пред моя вуйчо/ негов син /който си даде съгласието дядо ми ми подари нед. имот да го наследя след тяхната смърт ,като със съпругата ми поехме да се грижим за тях до смърта им . От тогава до сега имота е обгрижван само от семейството ми .През 1989 г почина дядо ,а през 1995 г почина вуйчо, през 1999 г - баба ми .Владението и обгрижването на имота е бил само от мен . През 2007 г-2008 г се срути задния скат на покрива .През м август2008 г реших да образувам процедурите за снабдяване с НА. Оказа се ,че за имота няма открита данъчна партида на дядо ми и не могат да ми извадят скица на имота за да се извърши обстоятелствена проверка поради липса на НА за имота .Инспектора към ТУС ни подаде данъчна декларация да подпълнем за да се открие партида . Сдобих се с НА по чл.587 ал ІІ и ІІІ от ГПК.През 2009 г построявам нов покрив с нов стройтелен материал . Не живея там но всяка седмица от рана пролет до късна есен със семейстото си се грижим за имота . Оработва ме сеем съдим .През 2012 г получаваме от мойте братовчедки заведено дело за подялба на имот. Не съм ги виждал от 2000 г когато си разделяхме нивите ,но не е никога ставало въпрос за къщата защото те знаеха че дядо ми я подари макар и не нотариялно. и никога не са се грижили за старите нито са идвали на погребението на баба си . .Свидетели има който могат да потвърдят нашето владение .Въпроса ми е . Аз и моето семеиство сме се грижили съвместно със тях до тяхната смърт и след тяхната смърт продължихме да владеем този имот не претендиран до сега от никой. Но баба ми почина през юни 1999 г. а НА е изкаран през декември 2008 г защото не търпеше по- вече отлагане защото щеше да се събори къщата . Т .е от смърта и до 2008 г са минали 9 год и 6 месеца . Но аз се грижа за този имот от 1980 г от както ми е подарен но не е имало нотариална сделка поради липса на НА. ИЩЦИТЕ - мойте братовчедки заявяват че със нас съвместо са владяли имотота което е лъжа.Плащанията за ток и вода с оргинлите са у мен но са на името на откритата партида на дядо ми . Моля за вашето становище как виждате развоя на това дело . Другият ми въпрос е за данъчната декларация така ли трябваше да се подпълни графата собственик : таблица №1 като ние не сме собственици и показахме удостверението за наследници а подпълнихме тази таблица за да се открие партида и да ми се изкара скица на имота . Благодаря .
- balon4e1439
- Нов потребител
1 мнение
• Страница 1 от 1
Назад към Съсобственост и делба
|
|