начало

Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години Три пъти са се увеличили спестяванията на магистратите за 10 години

делба на имот

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

делба на имот

Мнениеот mdd123 » 20 Дек 2012, 12:02

Здравейте,
Имам няколко въпроса,които не мога да си разясня и бих се радвала на помощ от ваша страна.Случаят е следния:Майка ми ,заедно с още двама са наследници на недвижим имот 75 декара в Странджата (местности около село Калово) .Преди 3 г. тя им предложи да си разделят имотите,но те отказаха като казаха ,че е по-добре да ги продават заедно и да делят парите.Майка ми нищо не каза и спря да се занимава.Дължа да отбележа,че тези 75 дка са разделени и всеки от парцелите е със скици.Майка ми няма никакви претенции кои 25 дка ще вземе.Та въпросите са ми следните:
1.Нужно ли е при съдебна делба присъствието на останалите наследници и при предявяване на иска те също да имат някакво участие?Или просто тя отива предявява иска и уведомяването им е работа на съда?
2.Големи ли са разноските по едно такова дело и колко време би могло да продължи?
4.Необходимо ли е задължително да има адвокат или може и сама да се представлява?
3.Струват ли си всички нерви и пари?Или е по-добре просто да се откаже и да остави нещата така както са?
Благодаря Ви предварително
mdd123
Нов потребител

Re: делба на имот

Мнениеот n6391 » 20 Дек 2012, 15:07

1. Не. Ще бъдат призовани от съда като ответници и тогава присъствието им ще е задължително.
2. Зависи.
4. За препоръчване - с адвокат. Ще ви спести доста главоболия.
3. Струват си - най-малко, че няма след време вместо трима да се делят двойно повече.
n6391
Потребител

Re: делба на имот

Мнениеот mdd123 » 21 Дек 2012, 16:01

Благодаря много !
mdd123
Нов потребител

Назад към Съсобственост и делба