начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Нотариален акт

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Нотариален акт

Мнениеот zarikostova » 24 Яну 2013, 14:10

Здравейте, много моля за отговор на следния казус. Имот, който е наследство, но нямаме нотариален акт, т.е. свекърва ми и сестра и са наследници. Какъв е реда на издаване на такъв и за какви срокове грубо може да стане всичко. Разбрах,че първо трябва да се даде декларация за обстоятелствена проверка в общината. Може ли свекърва ми без сестра си(тя живее в друг град) и ще дойде направо за подписване на нотариалният акт да упълномощи адвокат за подаване на тези документи или не е необходимо. Изобщо каква е процедурата? Много и искрено Благодаря предварително за отговора!

PS Имаме нотариален акт на земята на която е строена къщата, също така имаме и на вторият етаж на къщата, който е на свекърва ми и е строен 1970г., но нямаме за първия етаж наследствен строен 1945г.
zarikostova
Нов потребител

Re: Нотариален акт

Мнениеот emilgrigorov » 24 Яну 2013, 14:32

За какво Ви е този нотариален акт :?: :!: :?:
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот Melly » 24 Яну 2013, 16:18

emilgrigorov написа:За какво Ви е този нотариален акт :?: :!: :?:

Излишен въпрос, Григоров.
Кристално ясно е, че хората нямат ЗНАНИЕ за наличие на титул за собственост. Твърде вероятно е изобщо да няма такъв.

Към питащата: Обърнете се към адвокат.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот zarikostova » 24 Яну 2013, 16:25

как за какво, за да се извърши покупко-продажба трябва да има нотариален акт. Изплащаме на сестрата на свекърва ми дяла от наследството и искаме да имаме документ за собственост. Покупко-продажбата няма как да се осъществи без този документ. Аз със сигурност ще се обърна към адвокат, но искам предварително да зная какви документи освен молба деклараци по обстоятелствена проверка
zarikostova
Нов потребител

Мнениеот Melly » 24 Яну 2013, 16:35

zarikostova написа:..........
Аз със сигурност ще се обърна към адвокат, но искам предварително да зная какви документи освен молба деклараци по обстоятелствена проверка

Процедурата по снабдяването с констативен нотариален акт за собственост на недвижим имот ще ви разясни адвокат. Наемете си такъв и действайте.

Успех!
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Назад към Съсобственост и делба