Здравейте!
Имам нужда от вашата помощ, за което предварително Ви благодаря.
Казуса е следния: от посочения имот баща ми прехвърля 4/6 на брат ми срежу гледане и издръжка. Аз имам само 1/6 . Ясно е че за разваляне на договора са нужни средства и доказателства като едно от тя е че беше обслужван от социалния патронаж но само 1 година, а също и други подробности.Въпросът ми е може ли този имот да се раздели при една съдебна делба ? като всяко помещение си има отделен вход.
- Дата и час: 23 Ное 2024, 22:29 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
РАЗДЕЛЯНЕ НА ГАРАЖ И ДВЕ СКЛАДОВИ ПОМЕЩЕНИЯ ДО НЕГО
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: РАЗДЕЛЯНЕ НА ГАРАЖ И ДВЕ СКЛАДОВИ ПОМЕЩЕНИЯ ДО НЕГО
Предполагам, че вие имате 1/6 от всички помещения не само от едно от тях?
Реално не виждам как ще успее да се подели без значителни преустройства, но това само вещо лице може да ви каже със сигурност. По лесния вариант е ако си направите доброволна делба. При съдебна ако не успеете да го разделите ще се издаде изпълнителен лист за изнасяне на публична продан и разделяне на сумите помежду ви съгласно квотите ви.
Реално не виждам как ще успее да се подели без значителни преустройства, но това само вещо лице може да ви каже със сигурност. По лесния вариант е ако си направите доброволна делба. При съдебна ако не успеете да го разделите ще се издаде изпълнителен лист за изнасяне на публична продан и разделяне на сумите помежду ви съгласно квотите ви.
Aliena vitia in oculis habemus, а tergo nostra sunt!!!
- windlove
- Потребител
Re: РАЗДЕЛЯНЕ НА ГАРАЖ И ДВЕ СКЛАДОВИ ПОМЕЩЕНИЯ ДО НЕГО
Имайте предвид че едно е гараж за 40 ТИР-а, друго е гараж за един мотоциклет. В първия случай съдебната делба е възможна - в другия не!Същата аналогия може да се направи по отношение и на складовите помещения. В същност съдебната делба е възможна и при положение че в делбената маса,гаража, а складовите помещения освен че са с подходящи размери складовите помещения не са единствено такова към съответно жилище.
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Съсобственост и делба
|
|