начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

ОТказ от завещание-срокове и рискове да го обяви на държават

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ОТказ от завещание-срокове и рискове да го обяви на държават

Мнениеот talaz » 07 Ное 2013, 16:18

Имам завещание от дядо си за 50% от имот, като проблема е, че ще трябва да съм принудително свързан с човек, с когото не искам да имам принудителни или задължителни зависимости и който обича да се налага и меси в личния живот на другите и от тук има много въпроси:

1.
Има ли риск-а някой друг, освен мен, да обяви на държавата завещанието, в какви срокове след смъртта на дядо и има ли ограничение на кръга хора, които могат да го сторят?

2.
Има ли начин, (направя така, че) никога да не може да бъде признато от държавата, без да го унищожавам, понеже се налага да го покажем и на другия човек?

3.
Има ли риск, ако някой притежава ксерокскопие от завещанието-да го обяви на държавата и да влезне в сила, независимо от това, че не е обявявано преди това?

4.
Как нотариусите, разбират, че някой е починал и (ако имат завещание, което да се обяви след смъртта, но не и преди това)-какви задължения имат?

Моля за всички от тези въпроси, ако знаете-да посочвате имената на конкретни нормативни документи.
Важно съобщение в профила ми тук-излияние от днес 16.10.2013

viasat@abv.bg
неактуалния-http://www.udobno.hit.bg
и актуалните:
София 1606-до поискване
htttp://facebook.com/GeorgiKirilov1987
talaz
Младши потребител

Назад към Съсобственост и делба