Здравейте,
Моля за извинение, ако по темата е писано вече, но за неспециалист е трудно да се ориентира в правната материя само с четене.
Майка ми, починала през 1992 г., притежава саморъчно универсално завещание от от 1967 г. от своя вуйчо, като единствена законна наследница на цялото му движимо и недвижимо имущество, вземания и т.н.
Същият не оставя преки възходящи и низходящи наследници след смъртта си през 1974 г. Една от трите му сестри е моя баба. Всички те, както и съпругата му, умират преди него като оставят свои наследници. През 1975 г. по силата на това завещание майка ми придобива неговия апартамент в София. Завещанието не е оспорвано никога.
Въз основа на завещанието и оригинален нотариален акт от 1942 г., в процеса на възстановяване на земеделските земи, поради невъзможност земята да се възстанови в реални граници, притежавам решение от 2007 г. за обезщетяване със земеделска земя в нови граници на наследниците на вуйчото.
Въпросът ми е.
Имам ли право само аз, като единствена пряка наследница на майка ми, на собственост върху тази земя?
При условие, че искането ми е основателно, какви правни действия следва да предприема оттук нататък за издаване на нотариален акт?
Благодаря предварително!
- Дата и час: 23 Ное 2024, 17:16 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Наследяване на земеделска земя по завещание
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
1 мнение
• Страница 1 от 1
1 мнение
• Страница 1 от 1
Назад към Съсобственост и делба
|
|