начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Въпрос за пълномощно

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Въпрос за пълномощно

Мнениеот bird_of_paradise » 21 Авг 2013, 13:39

n_ikito написа:Предавам се. :lol: Няма от къде да знам, може и съдържанието да е удостоверено. :roll:

Е, не така- без битка.
Може, но именно за това написах, че ако съдържанието е това, което е описано в пост І
socubos написа:УПЪЛНОМОЩАВАМ:
лицето Х:
със следните права:
Да ме представлява,и да взима решения вместо мен и за моя сметка, и да действа от мое име пред следните институции в цялата страна:
1. Пощите, Общинските поземлени комисии в цялата страна.
2.Всички Общински служби, всички Държавни служби, всички Данъчни служби при подаване, подписване и получаване на всякакъв вид документи.
3. Съдилищата. Всички съдебни органи и служби, нотариусите.
4.Да подава, подписва и получава документи, като скици, решения и данъчни оценки.

- надали, заради липса на индивидуализация.

Ако съдържанието на пълномощното е различно от написаното ( по ред причини нещо е спестено) - ще коригирам и аз становището си.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот n_ikito » 21 Авг 2013, 13:50

bird_of_paradise написа:- надали, заради липса на индивидуализация.

Ако си поискат/платят....никакъв проблем...ще удостоверят и съдържание
n_ikito
Активен потребител

Мнениеот bird_of_paradise » 21 Авг 2013, 15:34

Нещо не можем да се разберем :) - не е проблем удостоверяване на съдържание, респективно заплащане на услугата, а че съдържателната част липсва в така изписаното пълномощно. Дори да са удостоверили съдържанието, такова, каквото е посочено по-горе, то не покрива минимума от данни, които са изискуеми за сделка.
:roll: Брех, завъртяно го написах, но дали ме разбирате?
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Мнениеот Pause » 21 Авг 2013, 17:42

Относно въпроса в Решение № 2102/2002 г. от 17.01.2003 г. на ВКС по гр. д. № 2670/2001 г., IV г. о.приема ,че:

Генералното пълномощно не е достатъчно за извършване на сделка с недвижим имот, тъй като за такова разпореждане се изисква изрично упълномощаване, поради което договорът за продажба се явява нищожен, като сключен от лице, действуващо като представител на собственика на продадения имот, без да има представителна власт.
:D
Аватар
Pause
Активен потребител

Мнениеот n_ikito » 21 Авг 2013, 18:05

bird_of_paradise написа:Нещо не можем да се разберем :) - не е проблем удостоверяване на съдържание, респективно заплащане на услугата, а че съдържателната част липсва в така изписаното пълномощно. Дори да са удостоверили съдържанието, такова, каквото е посочено по-горе, то не покрива минимума от данни, които са изискуеми за сделка.
:roll: Брех, завъртяно го написах, но дали ме разбирате?

Напълно Ви разбирам. Още от самото начало. Аз съм на същото мнение, но не можете да отречете, че и Вие сте срещали сделки, изповядани с 'подобни генерални' пълномощни. Макар и да си признавам, че въпросното е съвсем 'измислено'. :)
bird_of_paradise написа:Преди години с такова пълномощно нямаше пречка да се изповяда сделка, ама сега?- не ( спомнете си законодателното изменение в чл. 37 ЗЗД :) ).

Това ме наведе на въпроса със заверка на съдържанието.....друга промяна не се сещам :oops:
n_ikito
Активен потребител

Предишна

Назад към Съсобственост и делба