начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

проблем с гараж

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: проблем с гараж

Мнениеот bird_of_paradise » 24 Авг 2013, 12:18

sunrise написа:Ако сега се узаконява , следва да се узакони на името на двамата собственици.Според мен точно върху това, другите съсобственици могат да обосноват претенциите си.

Защо смятате, че точно сега ще се узаконява?
Има ПС, описан в първата разпоредителна сделка, има две прехвърлителни сделки- защо тези антрацитни мисли за нищожност на сделките?

Отделно, че могат да се разсеят с две справки само, за да се установи истината.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Re: проблем с гараж

Мнениеот sunrise » 24 Авг 2013, 20:54

sireniti написа:Къщата е наследствена от 2ма собственици.През 2009 год единия от първите съсобственици продава своята част на 2-я и тази година 2-я на нас.А другия 1-и съсобственик през 2010 или 2011 продава на сегашните 2-и собственици които се явяват моите съседи.Гаража си е бил построен много преди моите съседи да закупят тяхната част.Мисълта ми е след като е препродаден специално гаража 2-ти и за това има 2 нот акта,има издадени документи от агенцията за вписвания и службата по ГКК ,имам и документи за проверка на имотите 10 год на зад за всякакъв вид спорове,тежести,жалби и тнт,може ли пак да е незаконен? Няма ли все пак някъде да се появи че е незаконен?

И сто пъти да се продаде пак може да е незаконен. Това пък за тежестите няма никакво отношение. Даже съм почти сигурна, че е така , което дава основание да твърдят съсобствениците, че е общ. Идете в общината и потърсете строителни книжа, как , кога и на чие име са издадени.
bird_of_paradise написа:
sunrise написа:Ако сега се узаконява , следва да се узакони на името на двамата собственици.Според мен точно върху това, другите съсобственици могат да обосноват претенциите си.

Защо смятате, че точно сега ще се узаконява?
Има ПС, описан в първата разпоредителна сделка, има две прехвърлителни сделки- защо тези антрацитни мисли за нищожност на сделките?
Имам предвид,че ако е незаконен, както мисля и трябва да се узакони, актът за узаконяване ще е на името на двамата собственици. А това ПС е само споменато в НА.

Отделно, че могат да се разсеят с две справки само, за да се установи истината.
sunrise
Активен потребител

Предишна

Назад към Съсобственост и делба