начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

обстоятелствена проверка-срокове

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

обстоятелствена проверка-срокове

Мнениеот annanna » 22 Сеп 2013, 18:32

Здравейте,
Имам следния проблем: През 1956г. дядо ми си купува имот и го загражда по тогавашните правила за определяне на граница, ползва го и облагородява. След преминала поредна и паследна регулация 2007г. се оказва, че реалните граници са по-малки от едната страна на имота с около 200 кв м. След консултация с нотариус подадох Молба-Декларация по образец за придобиване по давност чрез обсоятелствена проверка в общината към която принадлежи имота/ предварително заверена от данъчна служба/ и вече 2 месеца нищо не се случва.
Когато се обадя да попитам ми казват, че ще я гледат на съвет ,че е в юридическия отдел и къде ли още не. Би ли могъл някой да ми каже какъв е срокът през който могат да ме правят на маймуна и какви биха основанията за отказ от страна на общината.
Благодаря предварително!!!
annanna
Нов потребител

Re: обстоятелствена проверка-срокове

Мнениеот ivan_lawyer » 22 Сеп 2013, 18:45

Има срок за произнасяне. След това се отива в областен съд - Административен съд-област. Задължават ги с глоби за неизпълнение.
ivan_lawyer
Старши потребител

Re: обстоятелствена проверка-срокове

Мнениеот annanna » 24 Сеп 2013, 18:06

Имате ли представа колко дълъг може да бъде срока?
annanna
Нов потребител

Назад към Съсобственост и делба