начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Проблеми с пенсии в НОИ

Проблеми с пенсии в НОИ

Мнениеот sonieri » 02 Дек 2017, 23:16

Здравейте, имам проблем с пенсията. Инвалид съм втора група (72 %). Малко след като ме инвалидизираха, напуснах работа и представих документите си в НОИ за пенсиониране по инвалидност. Изобщо не знаех къде е старата ми трудова книжка и представих само новата (защото има срокове, които не трябва да изпускаш), а тя е само от няколко години и работех на половин работен ден. В НОИ ми казаха, че ми е много малко стажа и ще ми бъде отпусната много малка пенсия, но във всеки следващ момент ако си намеря някакви документи, мога да ги представя и не е проблем. Да, обаче се оказа, че е сериозен проблем. Трудовата ми книжка е издадена през 1978г. от тогавашният Млекокомбинат "Сердика". През годините "Сердика" премина през много ръце и никой не знае къде какви архиви са запазени, а дори и да има нещо съхранено, не е пълно. В Централния архив - според данните при тях, би трябвало да има данни в "Данон", които да се съхраняват 50 години. Според други данни, обаче, има някакви архиви в Индустриални зони ЕОД. Подадох молба там, но хората ми казаха, че има много други като мен, а и не се знае кое доколко е запазено. Така или иначе, чакам отговор.
За друго предприятие - Предприятие за ремонт и строителство - Лозенец - въобще не се знаело къде има, ако въобще има, някакви документи.
За Столична община "Красна поляна" някои си декларирал, че не съществувам във ведомостта. Ами по тази логика и аз мога да декларирам, че съм Шаха на Иран (примерно)!!?? А и се касае за доста отдавнашен период време.
На всичко отгоре били установили неточности в трудовата ми книжка???!?
С една дума, както и на много други не само инвалиди, а въобще пенсионери, ми отказаха лична пенсия и ми оставиха тази, която ми отпуснаха преди да си представя документите, а именно 130 лева (социална пенсия).
Аз обжалвах Решението на НОИ пред Административния съд и чакам насрочване на делото. В съдебно заседание мисля да поискам назначаване на вещо лице, да провери доколкото е възможно какво може да се намери, ако въобще има нещо.
Това, което правят от НОИ, е безобразие и геноцид към пенсионерите в България. Сигурно се надяват всички да измрем преди да сме успели да си защитим интересите и да получим някаква по-прилична пенсия.
Моля Ви, кажете ми какво още мога да направя, за което ще Ви бъда искрено признателен.
Може да ми отговорите и като лично съобщение - аз съм Sonieri. Благодаря!
sonieri
Нов потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство