начало

Съдът назначи нови експертизи, за да реши делото за убийството на психолога Иван Владимиров Съдът назначи нови експертизи, за да реши делото за убийството на психолога Иван Владимиров

Колеги, помогнете - ДТ срещу заповед за незабавно изпълнение

Re: Kolegi ,pomognete

Мнениеот ivan_lawyer » 24 Мар 2009, 19:32

Е, сега този адвокат Николов, все е на топа. Аз като си спомня каква каша е докато си студент - чак на държавните изпити разбираш нещо.
Например дееспособност и правоспособност - това ми беше някаква Индия.

Гражданския процес си спомням, че нищо не разбирах в началото - чак като правех вече реални обжалвания на клиенти прочетох и увода, дето се вика.

Ето и вчера съдът се опита да ме изложи - "Да се даде ли ход на делото?" - "Предоставям на съда." - "Това като становище ли е?", все едно кой знае какво съм казал.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 24 Мар 2009, 19:35

Сега в момента съм в час по наказателно, после ще коментираме.

Гпк, не съм изучавал още. В трети курс съм.

Палимсест ще те оборя по казуса
advokat__nikolov

Мнениеот advokat__nikolov » 24 Мар 2009, 20:14

В час решаваме казуси, които са ми елементарни.

Систем, да прав си. Съдебна и държавна такса май е едно и също. Но всичко ли отива в бюджета? Някои приходи не остават ли в самото съдебно учреждение за извършените от него разходи? Имаше някакви две тарифи за определяне на таксите-обща и ведомствена- втората отива в републиканския бюджет, следов. е държавна такса, а първата не отива в тоя бюджет, а си остава такса в полза на учреждението.
advokat__nikolov

Мнениеот ivan_lawyer » 24 Мар 2009, 20:23

Как така - наказателното право се учи заедно с процеса - или процеса е накрая, вярно, вярно.

Но то по - важно е материалното право.

Наказателното право, обаче е музика за ушите - особено като се започнат анализите и правните доктрини. По мое време, обаче направо си праскаха Маркс, Ленин.

Някой да има Иван Ненов - "Особена част"?
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 24 Мар 2009, 20:28

Аз я имам.
advokat__nikolov

Мнениеот donna » 24 Мар 2009, 20:33

Предложение:

Николов да напише разботка по темата кога ,къде и колко държавни такси се дължат. Ще е безценно помагало. :mrgreen:
donna
Старши потребител

Мнениеот palimsest » 24 Мар 2009, 20:40

Николов, странно но ти май пак не разбра...казуса е ясен поне за някои, за други още е темна мЪглА...пък и аз казах каквото трябваше да кажа, пък и ти показа какво можеш, публиката оцени, ръкопляска ... извялкоха се ползи за всички, поне разбрахме, за видовете такси и къде ходят парите които се внасят... :lol: :lol: :lol: или поне още едно различно, до степен на обсурд, мнение ... :lol: :lol: :lol: и ще оборваш когото требе, след като завършиш и работиш като някакъв...
[b]Може би не знаете, но вечер Боко Тиквата се прибира самотен от работа, сваля уморено костюма си и влиза в топла вана, с томче на Лилиев в ръка. И плаче, плаче… Така му се иска да разбира това, което чете![/b]
Аватар
palimsest
Активен потребител

Мнениеот 778899 » 24 Мар 2009, 20:55

аз пък обичам емотикони :lol: :lol: :lol: :lol: !!!!

/малко да се изкажа и аз като айвън-темата една, аз..../
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 24 Мар 2009, 20:57

Палимсет, казуса е ясен преди 5 часа. Говорим за разноски вече. Навлизаме в друг казус. И стига с тая практика. Може да си практикуващ, но това не означава че си знаещ.

Систем е и практикуващ, и знаещ!
advokat__nikolov

Мнениеот ivan_lawyer » 24 Мар 2009, 21:02

Аз пък имам такава литература - "Такси и разноски в данъчно-ревизионните процедури".

Така, че не е изключено и такъв материал - "За същността на възражението по новия ГПК и светлината на лампата на улицата".

Както се шегувахме като колеги - когато ни искаха да сме в 06.30 на упражнение по Административно право - доцент Сивков - купи ли си сутрешния брой на вестник "Административни новини" - то ти се спи сутрин, ама проклет доцент.

Иначе адмирирам всяка една тема по ГПК, защото явно истинските тълкуватели работят на практика, не на теория.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот zenitn » 24 Мар 2009, 22:16

а, че кога Сивков стана доцент- помня и аз онези дни, когато ни спряташе в 7.30 упражненията, ама беше си обикновен асистент :shock:
zenitn
Младши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 24 Мар 2009, 22:37

Еми, значи греша - впрочем Сивков има такава статия - "Автономност на общините" - аз си го тача - стойностен е - и като човек - и като административен преподавател.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот kalahan2008 » 24 Мар 2009, 22:41

Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот zenitn » 24 Мар 2009, 22:43

а-май не грешите- то много отдавна беше асистент-преди близо 13-14 години :oops:
zenitn
Младши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 24 Мар 2009, 22:48

Еми, радвам се за колегата - доцент е доста.
Ама пък бях и аз негов студент.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот zenitn » 24 Мар 2009, 22:57

тогава много ни юркаше, и много му се връзвахме, ама сега най-добре ми идва точно административното- може да е и благодарение на него - в крайна сметка на изпита стигнах до бистренето на въпроса "Кажете колега, кои са реквизитите на любовното писмо"- 2 часа и 30 минути по часовник ми беше изпитът- колегите от групата бяха откачили да ме чакат и да се чудят какво става-
ей- върнахте ме в младостта...... :oops: :roll:
zenitn
Младши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 24 Мар 2009, 23:12

Тарикатленс е този доцент, значи.

Ех, сега да бях в трети курс - каква тъпотия - впрочем.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот palimsest » 24 Мар 2009, 23:43

След като хАдвукат Николов ни показа колко "знае", мисля че темата се изчерпа...сега се сещам за нещо умно, мисля Ницше бе го казал мноо точно, в смисъл що е нужно да злословим, достатъчно е да кажем истината за един човек...
[b]Може би не знаете, но вечер Боко Тиквата се прибира самотен от работа, сваля уморено костюма си и влиза в топла вана, с томче на Лилиев в ръка. И плаче, плаче… Така му се иска да разбира това, което чете![/b]
Аватар
palimsest
Активен потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 25 Мар 2009, 00:56

И какво от това, аз само си тренирам.

Тренировката днес в Lex.bg беше полезна за мен.

Нали, знаеш, трябва тренинг. Лекс е "фитнес, тренинг" на знанията и мисълта.
advokat__nikolov

Мнениеот palimsest » 25 Мар 2009, 01:05

напраоо се оля!
Аватар
palimsest
Активен потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Изпълнително и обезпечително производство