начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

продължително пребиваване на чужденци в Р България

Казуси свързани с придобиване, установяване, освобождаване и възстановяване на гражданство. Статут. Визови проблеми.

продължително пребиваване на чужденци в Р България

Мнениеот pjd » 02 Фев 2005, 18:33

Колеги, в закона за чужденците се казва, че : Разрешение за продължително пребиваване могат да получат чужденци, които осъществяват търговска дейност в страната и са разкрили най-малко 10 работни места, освен когато е уговорено друго в международен договор. Може ли някой да ми каже изискването за 10 българи, служители важи ли за собственици на фирми от Гърция и САЩ, и ако не , къде е оредена липсата на такова изискване за тях?
pjd

Re: продължително пребиваване на чужденци в Р България

Мнениеот Гери » 02 Фев 2005, 23:31

за Гърция мисля не важи, тъй като за страните от ЕС това изискване отпадна - по инфо от ДНСП :")
По страшното е владеенето на български език - обаче не съм се задълбочила по новите текстове, че 5 дни направо ми се разказа играта от зъбобол!
Гери

Мнениеот monteskio. » 02 Фев 2005, 23:57

бързо оздравяване
monteskio.

Мнениеот Гери » 03 Фев 2005, 00:08

Мерсаж, аз тука ще умра от щастие, че спря да боли! Представяш ли си убеждаваха ме, че не е зъб а синусите са възпалени. Днес зарязах работа и си снимах и синуси и каквото се сетиш... Познай, нищо ми няма! А ми пускаха едни тоци през зъбите, едни лазеротерапии и чудесии... номера било да се свали пломбата да се почисти, лекарство да се сложи... ама ха де!
Гери

Мнениеот monteskio. » 03 Фев 2005, 00:10

Аман от пишман лекари - специалисти...те так аобъркаха и майка ми преди повече от 10 г...........Лека вечер))))))
monteskio.

Мнениеот РСР » 06 Фев 2005, 04:04

Ако още се говори за чужденци в тази дискусия, мисля, че ограничинието се отнася само за лица, които са регистрирани по нацналното им законодателство като търговци и с тази си регистрация искат да извършват търговската си дейност у нас. Ако обаче регистрират у нас търговско дружесто, те ще извършват дейност по закона за насърчаване на инвестициите, а в този случай чл.24(1)т.11 от ЗЧРБ им дава право на продължително пребиваване, без да е неободимо разкриването на работни места. Други мнения?
РСР

Мнениеот Гери » 06 Фев 2005, 04:27

Мне, дирекция "Миграция" имат друго виждане.
10 раб. места се разкриват само ако говорим за гражданин на държава не членка на ЕС, не се изискват и когато има пряка инвестиция в размер на 500000 долара.
Гери

Назад към Гражданство