Здравейте,
имам следното запитване...За транзитно преминаване през Турция,Иран,Афганистан,Китай,Северна Корея необходима ли ми е виза и при условие че няма да се използва лично МПС или друг вид транспорт за самото преминаване има ли начин без виза да се премине през тези страни имайки впредвид че няма да се застоявам там,нито да търся работа или да квартири,просто за преминаване през страните какво трябва да се направи за да нямам проблеми на границите и да не ме върнат?Целта ми е достигане на крайната дестинация без застой никъде...
- Дата и час: 21 Ное 2024, 18:30 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
транзитно преминаване през страни,нечленки на ЕС-виза?
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: транзитно преминаване през страни,нечленки на ЕС-виза?
1. За Турция не Ви и необходима виза.
2. За Иран и Афганистан - не съм сигурен
3. За Китай - категорично Ви е необходима туристическа виза. Безплатни са. Много внимавайте как обосновавате искането си за Виза. Има опасност да Ви дадат за кратък престой. Най-добрата е двукратната, с право на престой по 1 месец за всяко влизане. Тъй като разстоянията там са огромни, има вероятност по-кратките срокове да не са Ви достатъчни. Освен това със сигурност ще Ви хареса, а и има много какво да се види.
Ако сте тръгнала през Тибет, има една особеност. На място (в Китай, но извън Тибет) се взема разрешение, но то е по-скоро свързано с аклиматизацията. Минавате на медицински преглед, има и едни хапчета за по-лесно аклиматизиране с надморските височини. В Пекин знам как става.
Ако Ви се наложи удължаване на Виза в Китай, става за около 1 седмица, но от Визовия отдел там може да Ви поискат банкова сметка в местна банка, за сума 3000-4000 лева, в юани. И това е лесно, стига да имате парите.
В никакъв случай не разчитайте на съдействие от Българското посолство, нищо не знаят и по-скоро може да Ви създадат проблеми.
4. За Северна Корея беше безвизово, сега не знам.
2. За Иран и Афганистан - не съм сигурен
3. За Китай - категорично Ви е необходима туристическа виза. Безплатни са. Много внимавайте как обосновавате искането си за Виза. Има опасност да Ви дадат за кратък престой. Най-добрата е двукратната, с право на престой по 1 месец за всяко влизане. Тъй като разстоянията там са огромни, има вероятност по-кратките срокове да не са Ви достатъчни. Освен това със сигурност ще Ви хареса, а и има много какво да се види.
Ако сте тръгнала през Тибет, има една особеност. На място (в Китай, но извън Тибет) се взема разрешение, но то е по-скоро свързано с аклиматизацията. Минавате на медицински преглед, има и едни хапчета за по-лесно аклиматизиране с надморските височини. В Пекин знам как става.
Ако Ви се наложи удължаване на Виза в Китай, става за около 1 седмица, но от Визовия отдел там може да Ви поискат банкова сметка в местна банка, за сума 3000-4000 лева, в юани. И това е лесно, стига да имате парите.
В никакъв случай не разчитайте на съдействие от Българското посолство, нищо не знаят и по-скоро може да Ви създадат проблеми.
4. За Северна Корея беше безвизово, сега не знам.
Carthago delenda est.
- emilgrigorov
- Активен потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|