начало

Обявиха конкурси за повишаване в гражданските и наказателните отделения на окръжните съдилища Обявиха конкурси за повишаване в гражданските и наказателните отделения на окръжните съдилища

Получаване на Българското гражданство

Казуси свързани с придобиване, установяване, освобождаване и възстановяване на гражданство. Статут. Визови проблеми.

Получаване на Българското гражданство

Мнениеот borisovna » 20 Окт 2011, 13:48

Здравейте,въпросът ми е следния-статута на чужденец с постоянно пребиваване в РБ получих след като се омъжиж за български гражданин.брака ни продължи двайсет две години, и се разведохме преди две години. Преди шест години подадох молба за Българско Гражданство, и преди година и половина получих отговор, че молбата ми за българско гражданство е одобрена, но трябва да се освободя от досегашното си гражданство. Подадох документи за отказ от досегашното си гражданство и сега чакам отговор. В съответното посолството ми посочиха, че трябва да чакам една година /ДАЛИ ТОВА Е СРОКЪТ?/, и возможно ли Българското правителство да ми откаже гражданство за това че вече не съм омъжена за БГ гражданин.От брака имаме дъщеря, която в момента е студентка в гр. София и е със статут на чужденец с постоянно пребиваване. Родителите ми отдавна са починали, в държавата от където съм не съм ходила от шест години.Искам да продължа да живея в България и не като чужденец а като гражданин на страната .Постоянно живея в България от 93 година. Моля ако някой има подобен проблем да пише. С благодарности очаквам отговор.
borisovna
Нов потребител

Назад към Гражданство