начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

акт за раждане?

Казуси свързани с придобиване, установяване, освобождаване и възстановяване на гражданство. Статут. Визови проблеми.

акт за раждане?

Мнениеот 1234 » 21 Ное 2004, 01:01

Честно казано малко се колебаех дали да си задам въпроса, няколко пъти чета ваши реакции по патилата на българи в чужбина, но ще се пробвам.Имам дъщеря в чужбина-не си е сменяла гражданството, въпреки , че е 12 години там.Ще се омъжва.Искат и акт за раждане на родителите.Аз по акт за раждане съм Петрова на дядо ми.Фамилията на баща ми е Григоров. Дъщеря ми до сега там ме е посочвала като Григорова/ за моминско име/-и през ум не и е минало, че съм записана по друг начин.Сега има неприятности с тях - за името ми, дори не приемат акта ми за раждане. С какъв документ мога да удостоверя , че Петрова и Григорова -все е майка и?
1234

Re: акт за раждане?

Мнениеот protekta » 21 Ное 2004, 05:39

Представете нотариално заверена тук и легализирана там декларация за идентичност /с описание на аковете, по които сте с различни имена/. Друго не ми хрумва сега.
protekta
Потребител

Мнениеот protekta » 21 Ное 2004, 05:39

Поправка, актовете, а не аковете /все пак, късно е....../
protekta
Потребител

Мнениеот monteskio. » 21 Ное 2004, 11:40

ДА, съгласем съм с колегата/колежката protekta. Необходимо е да представите два документа, които следват да бъдат преведени и пегализирани и нотариално удостоверено съдържанието в тях - акт за раждане и Декларация за идентичност.

MONTESKIO
monteskio.

Мнениеот ju » 21 Ное 2004, 12:08

Аз имах подобен случай и всичко се оправи с преведеното и легализирано Удостоверение за идентичност на имена, което се вади в общината срещу 1.50.
Не зная колко струват вече превода и заверката.
Поздрави
ju
Младши потребител

Мнениеот shveda » 21 Ное 2004, 12:22

И аз мисля като колегите.
shveda
Потребител

Назад към Гражданство