начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

помощ

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

помощ

Мнениеот валя » 12 Мар 2004, 21:21

Какво ще стане с мен ако съм теглила служебен кредит на мое име и фирмата в която работя фалира?Банката така или иначе мен ще търси да плащам вноските,засега се погасяват от фирмата.
валя

Re: помощ

Мнениеот donna2 » 12 Мар 2004, 21:44

в какъв смисъл теглила служебен кредит
вие да не сте от тия дето работодателя ги кара да теглят пари ,те теглят и го дават на работодателя и той ги погасява
познавам един такъв случай сега бившите работници плащат ,работодателя е следствен само дето хората са му дали парите на ръка и както знаем сума над 1000лв се доказва в съда с писмен документ/става въпрос при едно гражданско дело / , а пък следственото дело докато приключи и докато влезе наказателното дело в зала и после като почнат едни доказвания ехе .............

банката винаги ще си иска паричките от кредитоискателя и поръчителите
donna2
Потребител

Мнениеот vipi » 16 Мар 2004, 20:59

da da ot tiah sum,iasna mi e kartinkata zdravo sum se oplela,a?Imam kato dokument edinstveno prihoden order che sum vnesla tezi pari vuv firmata,no kvo li ot tova?
vipi
Нов потребител

Мнениеот donna2 » 16 Мар 2004, 21:05

е вие все пак имате и тоя ордер , в такъв случай поне ще може да ги претендирате от работодателя вярно е по исков ред ,но все пак е нещо /с две думи имате доказателство ,а суми над 1000 лв се доказват в съда с писмен документ /, щото има и по-тежки случаи дето нямат и приходен ордер и си плащат всичко направо са за съжеление много от тия хорица са на залата около минималната и познай ,а банката е подгонила и поръчителите , тия в едно гражданско дело не могат да докажат нищо
donna2
Потребител

Мнениеот vipi » 16 Мар 2004, 21:16

малко успокоение.Шефа ми и тои ми е от поръчителите така че и това е в плюс може би?Но дали трябва да действам по бързо ако мога да изисквам някакъв друг документ преди да се стигне до дело?
vipi
Нов потребител

Мнениеот donna2 » 16 Мар 2004, 21:23

едва ли ще се съгласят ,примерно да подпишат договор ,защото тогава някои нещица ще излязат наяве /за отпускане на фирмен кредит се искат доста документи ,а вашата фирма за да не тегли и да очаква от работниците ........./
може да поискате да ви подпишат запис на заповед примерно ,но и за това не зная дали някой ще е съгласен да подпише ,дано кредита да бъде върнат на време и в срок ,но ви съветвам вече да не постъпвате така
donna2
Потребител

Мнениеот валя » 16 Мар 2004, 21:55

Благодаря Ви за съветите.!!!Че повече няма да постъпвам така е ясно!
валя

Назад към Взаимопомощ