начало

Изграждането на регистъра на педофилите най-после може да започне Изграждането на регистъра на педофилите най-после може да започне

Придобиване на българско гражданство.

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Придобиване на българско гражданство.

Мнениеот luxsor » 07 Ное 2006, 20:58

Здравейте,

моя приятелка, която е от Гана, иска да вземе българско гражданство.
Разбирам, че нещата с апосочени в закона за българското гражданство, но бих искала да попитам за малко повече разяснения и подробности около процедурата.
Приятелката ми е следвала в България, т.е. живее тук от няколко години, на квартира е, няма никакви противообществени прояви и пр.

Въпросът ми е, какво е необходимо, за да може тя да вземе българско гражданство? Колко трае процедурата? И към какъв адвокат да се обърне, за да бъде задвижена? Както и какви са таксите- за процедурата?

И една под тема. Тя иска да вземе при себе си и сестра си, която е на 14г и най-вероятно и тя да остане в България, където да учи и т.н.
Какви документи се изискват, за да стане това?

Мерси на всеки, който прояви интерес към запитванията ми и желание да ми отговори!
luxsor
Нов потребител

Мнениеот monteskio » 08 Ное 2006, 00:09

Здравейте,

За да придобие вашата приятелка българско гражданство, освен " второстепенни условия " е необходимо да е получила постоянно пребиваване преди повече от 5 год. Последното се придобива при продължително пребиваване повече от 5 год. В тази връзка, най-общо казано, за да може едно чуждестранно лице да започне процедурата по придобиване на българско граждаство, първото условие е да е пребивавало на територията на Р. България повече от 10 год. Разбира се, че има определени изключения от това правило, но това са частни случаи, които потвърждават правилото. Написаното по-горе се отнася и за сестрата на приятелката ви.

С цел най-добра защита на интересите им, е необходимо да с еконсултират с адвокат.

УСПЕХ !
"Divide еt impera" !
monteskio
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ