начало

Борислав Сарафов поиска два ареста и четири имунитета на депутати от „Възраждане“ Борислав Сарафов поиска два ареста и четири имунитета на депутати от „Възраждане“

Моля Ви за помощ!!

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Моля Ви за помощ!!

Мнениеот Iana24 » 09 Май 2007, 10:37

Здравейте, много съм притеснена и разчитам на Вашата помощ. Случаят е следният:

1, Строителна фирма, продажба на недвижим имот през 2006 г., плащанията са осчетоводени акто авансови вноски (клиенти по аванса)..за 2006 г., не са осчетоводени като приходи..не е платен данъка...корпоративният
Аз съм постъпила на работа в тази фирма преди месец..всичко това е станало преди мен, но сега директора иска от мен, аз да реша проблема...а, аз съм едва завършила..нямам нито Вашите умения нито опита Ви..

Какво да предприема???
Какво трябва да предприема за да се реши този проблем, защото наистина съм притеснена...???

Много Ви благодаря и съм сигурна, че ще се намери някакво решение
Iana24
Нов потребител

Мнениеот georgi07 » 09 Май 2007, 10:52

Опишете си подробно казуса и след това задайте конкретен въпрос.
georgi07
Потребител

Мнениеот zosimax » 09 Май 2007, 11:30

1. Сторете това което ви е посъветвал колегата в предния пост
2. не се притеснявайте, имуществена отговорност не носите, най-лошото което може да ви направи началника е уволнение, не че не е достатъчно лошо, но мисля си може и по-лошо (както би било ако трябваше да отговаряте)
3. дори и да не е платен данъка, все пак е за 2006г., и макар и със закъснение и със съответните лихви, вероятно и глоби, все ощше може да бъсде платен, внесен, ако има воля за това във вашите ръководители
4. въпросът защо не са осчетоводени еди-си-как и защо не са внесени първо е от компетентност на счетоводителите, респективно на главния такъв, те отговарят вкл. и като материално-отговорни лица, а за вреди в размер на платеното от работодателя ви в повече над дължимия данък като лихви, глоби и т.н. фирмата може да търси обезщетение от виновните по общия граждански ред
zosimax
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ