- Дата и час: 28 Фев 2025, 08:35 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
vapros za bankov zaem?
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
vapros za bankov zaem?
Problemut e sledniq- ba6ta mi po4ina i kato edinstveno dete mi ostavi nasledstvo bankov zaem ,koito az nqmam vuzmojnosta da vurna za6toto ne razpolagam s takiva sredstava ,a i nqmam nikakvi imoti koito moga da prodam za da vurna zaema.Bankata moje li da me osudi i da me vkara v zatvor za podobno ne6to ili kakvo izob6to mogat da mi napravqt ot bankata,kato ne razpolagam s absolutno ni6to.Ot zaplatata ne moga da otdelqm pari za6toto e malka, a i skoro o4akvam dete, no nqmam brak.Roditelite mi sa bili razvedeni i az sum edinstveno dete(naslednik).Ba6ta mi ima nqkolko bratq i sestri te qvqvat li se naslednici v tozi slu4ai i ima li nqkakvo procentno razpredelenie na tova "nasledstvo".Zabravih da spomena,4e zaema e izteglen s pora4iteli.Blagodarq vi predvaritelno!!!!
- ankona
- Нов потребител
Re: vapros za bankov zaem?
ankona написа:Problemut e sledniq- ba6ta mi po4ina i kato edinstveno dete mi ostavi nasledstvo bankov zaem ,koito az nqmam vuzmojnosta da vurna za6toto ne razpolagam s takiva sredstava ,a i nqmam nikakvi imoti koito moga da prodam za da vurna zaema.Bankata moje li da me osudi i da me vkara v zatvor za podobno ne6to ili kakvo izob6to mogat da mi napravqt ot bankata,kato ne razpolagam s absolutno ni6to.Ot zaplatata ne moga da otdelqm pari za6toto e malka, a i skoro o4akvam dete, no nqmam brak.Roditelite mi sa bili razvedeni i az sum edinstveno dete(naslednik).Ba6ta mi ima nqkolko bratq i sestri te qvqvat li se naslednici v tozi slu4ai i ima li nqkakvo procentno razpredelenie na tova "nasledstvo".Zabravih da spomena,4e zaema e izteglen s pora4iteli.Blagodarq vi predvaritelno!!!!
Здравейте,
Няма от какво да се притеснявате.
Вие няма да отговаряте за това задължение, както каза по-горе "lyutiyat", ако приемете наследството под опис. / арг.чл.60 ал.2 ЗН/. В тази връзка, ако не е налице имущество от което Банката може да удовлетвори своето вземане кредиторът - Банката ще насочи претенциите си спрямо поръчителите. Възможно е разбира се, Банката - кредитор направо да предяви претенциите си срещу поръчителите, без да изследва дали заемополучателт притежава имущество.
въпреки казаното от мен, което Ви даде определена насока, би следвало да се консултирате с адвокат. Само така, след конкретно запознаване с фактите, ще получите компетентна правна помощ с цел най-добра защита на вашите интереси.
УСПЕХ !
"Divide еt impera" !
- monteskio
- Активен потребител
Братята и сестрите на баща Ви , не се явяват наследници, ако Вие приемете наследството. Ако се откажете обаче от наследството си, то те ще бъдат наследници, ако и родителите на баща Ви са починали.
Колегите са прави, трябва да се обърнете към адвокат, включително и за това , да подготви отказа от наследство. Съвсем никакво имущество ли не притежава баща Ви? Имайте пред вид ,че ако все пак има такова и Вие извършите разпоредителна сделка с него/напр. продадете колата му/ , губите възможността да приемете по опис.
Или най-общо имате три варианта:
1. Приемате имуществото и плащате на банката, вкл. и от собствени средства.
2. Приемате по опис и тогава сте задължени само до размера на наследството си.
3. Правите отказ от наследство и оставате поръчителите да се оправят.
При всички случаи обаче Ви е нужен адвокат.
Желая Ви успех!
Колегите са прави, трябва да се обърнете към адвокат, включително и за това , да подготви отказа от наследство. Съвсем никакво имущество ли не притежава баща Ви? Имайте пред вид ,че ако все пак има такова и Вие извършите разпоредителна сделка с него/напр. продадете колата му/ , губите възможността да приемете по опис.
Или най-общо имате три варианта:
1. Приемате имуществото и плащате на банката, вкл. и от собствени средства.
2. Приемате по опис и тогава сте задължени само до размера на наследството си.
3. Правите отказ от наследство и оставате поръчителите да се оправят.
При всички случаи обаче Ви е нужен адвокат.
Желая Ви успех!
- sunrise
- Активен потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|