начало

Непререшаемост на мотивите на съдебното решение по граждански спорове. Тенденции в практиката на ВКС Непререшаемост на мотивите на съдебното решение по граждански спорове. Тенденции в практиката на ВКС

Чрез каква поща да очаквам отговор/писмо от Окръжен съд?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Чрез каква поща да очаквам отговор/писмо от Окръжен съд?

Мнениеот sypruga » 03 Юли 2007, 18:35

Много моля ако знаете да споделите :)
Адвокатката ми каза да има някой на адреса и си взех отпуска докато получа отговора (писмото ) от съда.
С две думи да разкажа:
Има излязал ревизионен акт на фирмата, които ние обжалваме. Жалбата е изпратена миналата седмица до Варненски Окръжен съд.
Интересува ме има ли срок в който да отговорят и по какъв начин ще получа този отговор.
С препоръчана поща или хората които носят призовки ще ми донесат това писмо. Моля ако знаете да споделите, защото отпуската ми ще отиде да си стоя вкъщи и да чакам това писмо. :(
Предварително Ви благодаря за отзивчивоста :)
sypruga
Нов потребител

Мнениеот tiarra » 03 Юли 2007, 19:22

Не е необходимо да чакате призовкарите - ако не ви намерят ще оставят известие за часовете в които можете да си получите призовката
tiarra
Потребител

Мнениеот sypruga » 03 Юли 2007, 21:10

Lutiyat, попитах я, каза ми да има някой на адреса.
Аз за себе си искам да знам, за да намеря друг начин да получа писмото без да си стоя непрекъснато вкъщи.
Благодаря Ви :)
sypruga
Нов потребител

Мнениеот pitasht » 09 Юли 2007, 14:25

По принцип понеже става въпрос за фирма адвокатката е права: адресът, който сте посочил е всъщност адрес по управление на фирмата и там се очаква да има човек точно в работно време. Има риск ако не сте на този адрес да се сметне за редовно връчена призовката и така да изпуснете важно уведомление. Например призовкарят може да попита съседа ви за фирма Екоинтел, а той да каже такава фирма на този адрес няма, като не знае ,че вие сте управители да се считате редовно уведомен.
Добър вариант за вас е да посочите адрес на който ще сте сигурен че ще има упълномощено лице на фирмата-например магазин или офис на фирмата, а за най-сигурно адресът на адвоката, за да знаете, че призовката ще бъде връчена. Това става с изрична молба, в която посочвате адрес за призоваване различен от този по управление.
Друг вариант е да ходите до съда да проверявате всяка седмица, но и това е рисковано.
pitasht
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ