Здравейте. Извинявам се ако съм объркал форума, но не се сетих къде другаде да пусна подобно запитване. Надявам се да ми помогнете. Въпроса е там, че искам да си пусна онлайн радио по което да си въртя музика. Искам да ви попитам нужен ли ми е лиценз за това и ако да каква е процедурата?
Благодаря предварително!
- Дата и час: 28 Фев 2025, 02:22 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Лиценз за online Radio
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
ivalina написа:да май наистина си объркал форума.Не мисля че някой ще ти отговори тук.
А би ли ми казала къде мога да попитам?
- frik
- Нов потребител
Ако искаш да ползваш ефир- да, ще ти трябва лиценз.
Каква е процедурата- влез в сайта на СЕМ или както там се казва сега...
Успех!
Каква е процедурата- влез в сайта на СЕМ или както там се казва сега...
Успех!
- razli4na
- Активен потребител
Просто си пускате он-лайн радио. Това е. Няма процедура, няма забрани. Няма и законова уредба. Режима е като да си "пуснеш"/регистрираш сайт, в който като фон върви музика, евентуално и глас на водещ.
Нямате право обаче да прибирате пари за реклама, трябва да сте си регистрирали фирма по ТЗ и още някои нещица.
При ефирно радио (регистриране на ефирна честота) обаче, нещата са контролирани и подчинени на законов режим - виж ЗРТ.
Нямате право обаче да прибирате пари за реклама, трябва да сте си регистрирали фирма по ТЗ и още някои нещица.
При ефирно радио (регистриране на ефирна честота) обаче, нещата са контролирани и подчинени на законов режим - виж ЗРТ.
"Говори кратко, искай малко, тръгни си бързо"
Петър І
Петър І
- uvella
- Потребител
Не искам да регистрирам ефирна честота. Това ще е малко интернет радио което ще се слуша от 200- 300 човека. Няма да извършвам рекламна дейност с финансова компенсация.
Опасявам се да не ми направят проблем за музиката или нещо такова от закона за авторското право и сродните му права.
По думите на uvella съда че няма проблем?
Опасявам се да не ми направят проблем за музиката или нещо такова от закона за авторското право и сродните му права.
По думите на uvella съда че няма проблем?
- frik
- Нов потребител
Он-лайн радиото е нещо като да поканиш приятели у дома, да гледате заедно видео - така най-вече бих го оприличила. При 200 слушатели на музика, която и сами биха могли да си намерят свободно в интернет, и която ти им предлагаш подредена на плейлиста...
Пак казвам, законова забрана няма. А що се отнася до Закона за авторското право и сродните му права - прочети го, няма да е излишно. Ще го намериш в лекса.
Пак казвам, законова забрана няма. А що се отнася до Закона за авторското право и сродните му права - прочети го, няма да е излишно. Ще го намериш в лекса.
"Говори кратко, искай малко, тръгни си бързо"
Петър І
Петър І
- uvella
- Потребител
И ако прочетеш Закона за авторското право и сродните му права ще видиш, че се дължи възнаграждение за музиката, която мислиш да пускаш.
Друг е въпросът, че при толкова малко потребители може никой да не ти обърне внимание за авторски права, но това няма да е задълго.
Друг е въпросът, че при толкова малко потребители може никой да не ти обърне внимание за авторски права, но това няма да е задълго.
- georgi07
- Потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|