начало

Непререшаемост на мотивите на съдебното решение по граждански спорове. Тенденции в практиката на ВКС Непререшаемост на мотивите на съдебното решение по граждански спорове. Тенденции в практиката на ВКС

Българско гражданство

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Българско гражданство

Мнениеот asiaBAD » 26 Юни 2007, 21:35

Здравейте,
Имам сериозен проблем и се нуждая от вашия съвет.

Приятелят ми е турски гражданин, който би желал да пребивава постоянно на територията на Р България. Прочетох доста закони правилници и наредби, но все още съм доста объркана кой метод да избера за да може той да остане законно в страната, да получи разрешение за работа както и един ден да получи бг гражданство. Проблемът ни е, че с брак няма да стане тъй като той вече е бил женен, но бившата му жена отказва да се разведе. А това, което бихме желали да направим е да създадем семейство, дори и без брак, както и да имаме деца. :roll:

Закона за чужденците има изискване за срок от 3 години след припознаването на детето т.е. раждането в нашия случай, както и да е финансово осигурен родител. Това би било доста трудно ако той тепърва ще трябва да търси работа тук. Моята молба към вас е, ако е възможно да ме насочите как да действам, защото не ми се ще да сбъркам. :cry:

Имаше и някакви варианти като бежанец, или с регистрация на фирма, но не можах да намеря много по тези теми. Не искам да рискувам с раждането на дете, което ще ми е много трудно да гледам сама 3 години и да не е сигурно по-късно дали въобще той ще може да остане в страната като родител на бг гражданин. :(

Помогнете ми моля ви!

Можете също така да ми пишете на asia.style@abv.bg

Предварително благодаря на всички.
asiaBAD
Нов потребител

Мнениеот popowa » 29 Юни 2007, 18:30

Подаите документи за постоянно пребиваване в МВР-то на Лъвов мост, като декларирате че поемате неговата издръжка в Република България (ако имате Вие разбира се българско гражданство). Постояннопребиваващите притежават същите трудови права като българскит граждани. Процедурата трае около 2 месеца.
popowa
Младши потребител

Мнениеот ari » 29 Юни 2007, 23:10

Сигурна ли сте , че причината е - "жена му не иска да се развежда"????
ari
Младши потребител

Мнениеот axecamarad » 08 Авг 2007, 17:06

popowa написа:Подаите документи за постоянно пребиваване в МВР-то на Лъвов мост, като декларирате че поемате неговата издръжка в Република България (ако имате Вие разбира се българско гражданство). Постояннопребиваващите притежават същите трудови права като българскит граждани. Процедурата трае около 2 месеца.

По един повод ходих вчера да си говоря със служителите в МВР на Лъвов мост и ми заявиха, че ако лицето не е живяло 5 години на територията на Република България, не може да му се издаде карта за постоянно пребиваване. Вариант било първо продължително пребиваване - от 6 месеца до година.
Разбира се има значение и гражданин на каква "земя" :D , пардон "държава" е лицето.
axecamarad
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ