- Дата и час: 28 Фев 2025, 02:01 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
валидност на декларации кам пълномощно
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
валидност на декларации кам пълномощно
Имам пълномощно за продажба,което е заверено миналата година,трябват ли ми нови декларации,като са минали 6 месеца от тогава.Упълномощителя е в 4ужбина,и ако ми трябват нови,незная как да постапя,ще мога ли да продам имота.
- trisan
- Нов потребител
Ако декларациите ти са от тази година няма нужда от нови деклараци и, но ако са от миналата година, няма да минеш без да завериш такива от тази година. При подобни случаи обикновено се практикува следното: заверяваш фалшиви декларации при някой селски кмет, естествено само ако намериш такъв балък. Има много дела срещу кметове, заверили фалшиви пълномощни или декларации, така че и те са в правото си да не се съгласят. В такова абсурдно положение ни поставят нашите законотворци и прочие. Мен ако питате тези декларации са безсмислени. Има редица други начини, по които може да се документира дали едно лице има някакви задължения и какво е семейното му положение и т.н., но да не влизам в подробности. Трябва да обърнеш внимание и на още нещо. Дали пълномощното ти не е ограничено със срок.
- noter
- Нов потребител
Re: валидност на декларации кам пълномощно
trisan написа:Имам пълномощно за продажба,което е заверено миналата година,трябват ли ми нови декларации,като са минали 6 месеца от тогава.Упълномощителя е в 4ужбина,и ако ми трябват нови,незная как да постапя,ще мога ли да продам имота.
Ако упълномощителя няма възможноаст да се завърне в страната имаш общо взето два варианта:
- упълномощителят ако има възможност се явява в наше консулство,където да завери пълномощно,написано на български език.
- ако няма възможност за явяване в наше консулство ти изпраща пълномощно на съответния език с апостил и в България следва да го превеждаш и легализираш.
И в двата случая пълномощното следва да е за разпоредителна сделка /покупко-продажба/.В пълномощното следва имота да е ясно и категорично посочен,както и обема на делегираната представителна власт /какво можете и какво не можете като упълномощен да извършите/.В пълномощното ви следва да е упоменато,че имате право да разписвате всички документи,свързани със сделката.
И това е общо взето.
- sarbijanac
- Активен потребител
Благодаря за из4ерпателните отговори.Декларациите ми са от миналата година,но доколкото разбрах,мога да ги заверя,пак при сащия нотариус ли трябва да стане това или при всеки.
- antonia
- Нов потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|