начало

Непререшаемост на мотивите на съдебното решение по граждански спорове. Тенденции в практиката на ВКС Непререшаемост на мотивите на съдебното решение по граждански спорове. Тенденции в практиката на ВКС

Въпрос за първо и второ висше?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Въпрос за първо и второ висше?

Мнениеот nmnmm » 10 Авг 2007, 01:13

Значи имам следния въпрос:
Завършвам висше образование само семестриално(имам останали изпити и дипломна защита).След няколко години кандидатствам отново в същия ВУЗ само че друга специалност,приемат ме,но ми казват ,че не мога да запиша второ висше редовно, а само задочно.Та питам при това положение имам ли първо висше като е само семестриално завършено?И съответно сега следващото ще ми се води ли второ?
Благодаря предварително!
nmnmm
Нов потребител

Мнениеот lateva » 10 Авг 2007, 09:51

Осъзнайте се! Намирате се във форум за юристи!
lateva
Младши потребител

Мнениеот barri » 10 Авг 2007, 10:08

диплома имаш ли, след като си завършил само семестриално??нямаш.тогава как ще имаш 1-во висше
barri
Потребител

Мнениеот Ivanika » 10 Авг 2007, 10:10

по първия въпрос-имате ли диплома за завършено висше образование?на мен ми се струва,че нямате,след като сте завършили само семестриално!Поне аз не знам да издават дипломи като си завършил само семестриално.
по втория въпрос- ако си завършите новото образование,което ще започвате докрай-не само семестриално и ви издадат диплома-ще си имате вече висше образование, и то няма да е второ-защото вие все още нямате първо!
Ivanika
Младши потребител

Мнениеот nmnmm » 11 Авг 2007, 01:42

Благодаря на всички за отговорите.И аз така мисля,повече от логично е.Но въпреки това от ВУЗ-а продължават да ми твърдят,че ако запиша сега ще ми бъде второ.
nmnmm
Нов потребител

Мнениеот nmnmm » 13 Авг 2007, 00:54

В моя случай образованието ми е завършено през 2002 г.Тази година загубих студентски права.По тази логика азве че не съм студент или учащ.Но това може да ми го потвърдите вие дали е така.Ако е така,не можете да учите редовна форма по две специалности едновременно",също би трябвало да отпадне.
nmnmm
Нов потребител

Мнениеот Ivailo5rov » 16 Авг 2007, 17:08

Въпросът не беше поставен правилно и затова и отговорите са такива. Там не са ти казали, че имаш едно висше и не позволяват да следваш второ редовно, а просто те водят, че учиш успоредно втора специалност. А това е разрешено, само ако втората специалност се учи задочно. Просто се прехвърли.
Ivailo5rov
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ