начало

Непререшаемост на мотивите на съдебното решение по граждански спорове. Тенденции в практиката на ВКС Непререшаемост на мотивите на съдебното решение по граждански спорове. Тенденции в практиката на ВКС

обжалване решение на НЕЛК

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот bijuto1980 » 27 Сеп 2007, 15:15

Много се извинявам, но имам нужда от помощ.
Моята майка на времето си подаде документите за пенсиониране и в Плевен ТЕЛК не я пенсионира. При което тя обжалва в НЕЛК и и дадоха 70%. След което дойде време пак да мине пред комисия и в Плевен пак и дадоха малък процент /45%/. Тя пак обжалва в НЕЛК, при което поведението на една от лекарките беше мнго странно, тя ни извика и ни предложи да се откажем, ако желаем от прегледа. Естествено майка отказа, но след време получи решението и то гласеше 34% от 70%. Имаме желание да обжалваме, но не знаем към кой да се обърнем.
Ако някой знае адвокат който се занимава с такъв тип дела?
Поне да погледне документите и да прецени дали имаме основание да обжалваме.
Предварително благодаря.
bijuto1980
Младши потребител

Мнениеот tanitadd » 27 Сеп 2007, 16:57

има срок за обжалване на решението на НЕЛК пред СГС. Проверете въобще дали не сте го изпуснали
tanitadd
Нов потребител

Мнениеот bijuto1980 » 27 Сеп 2007, 19:21

Знам прових срока е 14 дни и имаме още малко време.
Бихте ли ми препоръчали добър адвокат,защото материята е доста специфична
bijuto1980
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ