начало

Непререшаемост на мотивите на съдебното решение по граждански спорове. Тенденции в практиката на ВКС Непререшаемост на мотивите на съдебното решение по граждански спорове. Тенденции в практиката на ВКС

смяна на име по чл.19 от закона за гражданската регистрация

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

смяна на име по чл.19 от закона за гражданската регистрация

Мнениеот tzoncova2007 » 20 Дек 2007, 14:56

Детето ми е инвалид и аз съм й настойник. Поискахме смяна на бащиното и фамилното й име пред районния съд.Съдът постанови съгласието си името да бъде сменено.Прокурорът направи въззивна жалба за отмява на съдийското решение.В седем дневен срок трябва да направя възражение на прокурора, а той изтича утре.Посъветвайте ме как да направя възражението.Да използвам ли за "...ДРУГИ ВАЖНИ ОБСТОЯТЕЛСТВА НАЛАГАТ ТОВА", че бащата е сменил фамилното си име месец преди сватбата.В случая детето, което е на 30 години носи измислена фамилия, а не на рода на баща си.Не изтъкнах това обстоятелство по време на делото, защото не знаех какви доказателства да представя, въпреки, че бащата си смени фамилията в кръщелното свидетелство и му беше издадено ново кръщелно на новото име. По отношение на смяна на бащиното име бих могла да изтъкна обстоятелствата, че бащата изгони от фамилното жилище, получено по време на брака болното си дете с ПЪРВА ГРУПА ИНВАЛИДНОСТ С ПРИДРУЖИТЕЛ и не полага никакви грижи за него, както и не го е виждал от датата на развода.Така детето беше приютено от роднини.Детето не иска и да чуе името на баща си, но трябва да го споменава, когато се идентифицира.Това го кара да изпада в силен гняв, което влияе върху здравето му.
tzoncova2007
Нов потребител

Мнениеот rts » 20 Дек 2007, 16:06

Нямахте ли адвокат ? Много е трудно дистанционно да се дават съвети, още повече, че сте пред втора инатанция. Но:
Изложете всичко, което написахте във форума във ВЪЗРАЖЕНИЕТО си, помолете въззивния съд: да остави без уважение възраженията на прокурора и да остави в сила решението на районния съд. Допълнете, че при необходимост ще ангажирате доказателства във въззивния съд.
Ангажирайте адвокат, за да можете да защитите детето - ако нямате възможност, изтъкнете това във възраженията си и помолете да Ви бъде назначен служебен адвокат по Закона за правната помощ.
rts
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ