начало

КС възложи на ЦИК да преизчисли резултатите от изборите   КС възложи на ЦИК да преизчисли резултатите от изборите  

банка не връща документи?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

банка не връща документи?

Мнениеот sabuke » 22 Фев 2008, 22:29

Става въпрос за следното - реших да кандидатствам за енергиен кредит в ОББ и подадох декларация-справка да доходите си и предоставих ноториално заверен договор за наем + копие от лична карта и оставаше да чакам да ми кажат дали ще ме одобрят .Кредита е в размер на 3 000 лв. До тук добре. На другият ден ми се обажда служителката и ми иска копие от нотариалния акт за имото, който давам под наем - аз отказах и при това положение тя ми отговори, че няма да ми разгледат документите. Сега аз искам да отида и да си ги взема, но тя отказа да ми ги върне,защото оставали в архива на банката, но аз на всички документи написах вярно с оригинала и се разписах.Въпросът ми е ИМА ЛИ ПРАВО БАНКАТА ДА НЕ МИ ВЪРНЕ ДОКУМЕНТИТЕ, при положение, че не е извършено никакво действие с тези документи?
sabuke
Нов потребител

Re: банка не връща документи?

Мнениеот zelen » 23 Фев 2008, 11:24

sabuke написа:Става въпрос за следното - реших да кандидатствам за енергиен кредит в ОББ и подадох декларация-справка да доходите си и предоставих ноториално заверен договор за наем + копие от лична карта и оставаше да чакам да ми кажат дали ще ме одобрят .Кредита е в размер на 3 000 лв. До тук добре. На другият ден ми се обажда служителката и ми иска копие от нотариалния акт за имото, който давам под наем - аз отказах и при това положение тя ми отговори, че няма да ми разгледат документите. Сега аз искам да отида и да си ги взема, но тя отказа да ми ги върне,защото оставали в архива на банката, но аз на всички документи написах вярно с оригинала и се разписах.Въпросът ми е ИМА ЛИ ПРАВО БАНКАТА ДА НЕ МИ ВЪРНЕ ДОКУМЕНТИТЕ, при положение, че не е извършено никакво действие с тези документи?

Банката няма никакво право да ви задържа документите! :!:
Вашият адвокат не обясни ли това на тази служителка?!:?:
Ако адвокатът ви си е на място, тази некоректна банка ще има сериозни проблеми и може не само да ви върне документите, да ви се извини за неудобствата, но и да ви изплати прилично обезщетение за това! :!:
zelen
Потребител

Назад към Взаимопомощ