начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Пробационен служител

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Пробационен служител

Мнениеот Кандидат » 15 Фев 2005, 19:06

Кажете моля, с какво точно се занимават тези пробационни служители? Аз съм офицер към МВР към момента и се интересувам от съобщението на Министерство на правосъдието, но няма никаква информация. Ако някой знае нещо повече моля за информация.
Кандидат

Re: Пробационен служител

Мнениеот Таня » 16 Фев 2005, 13:27

Аз също се интересувам от това.Доколкото разпитвах насам-натам ми отговаряха,че по принцип се осъществява един вид контрол върху лицата с условни присъди.Например ако им е забранено да посещават някое заведение или място ти следиш да не би да са там;ако им е наложена мярка след 22.00 часа да не напускат дома си ти проверяваш дали след указания час лицето си е в къщи.Също така се провеждат и срещи с тези лица,на които изнасяш някакви беседи,и аз не знам какви.
Всичко това би трябвало да се уреди нормативно,но доколкото ми е известно няма все още някакъв акт,който да регламентира статута на пробационния служител.
Таня

Re: Пробационен служител

Мнениеот Катя » 16 Фев 2005, 14:12

В закона на изпълнение на наказанията е описано точно с какво се занимават тези служители. В НПК също има текст.
Катя

Назад към Взаимопомощ