начало

Двама нови граждански съдии встъпиха в Софийския апелативен съд Двама нови граждански съдии встъпиха в Софийския апелативен съд

Заверка паспорт???

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Заверка паспорт???

Мнениеот oldtype » 09 Май 2008, 22:28

Бихте ли ме упътили кой в България може да удостовери истинността на фотокопие на международен паспорт т.е. "вярно с оригинала"? Фотокопието е необходимо за чужбина. Ясно ми е, че нотариус не може да извърши заверка. В UK това може да се направи при адвокат или банка, но как стои въпросът в България?
Предварително благодария!
oldtype
Нов потребител

Мнениеот m_gyurov » 09 Май 2008, 23:45

Не мисля, че някой може да Ви направи заверка на фотокопие на задграничния паспорт. Единственият вариант е да поискате от съответното звено "Български документи за самоличност" - МВР да Ви издадат удостоверение, в което да впишат, че на Ваше име е издаден паспорт с еди какъв си номер, с валидност от .... до и след като го преведете да приложите към него фотокопие на персонализираните страници на паспорта.
m_gyurov
Нов потребител

Re: Заверка паспорт???

Мнениеот nassya » 10 Май 2008, 00:04

oldtype написа:Бихте ли ме упътили кой в България може да удостовери истинността на фотокопие на международен паспорт т.е. "вярно с оригинала"? Фотокопието е необходимо за чужбина. Ясно ми е, че нотариус не може да извърши заверка. В UK това може да се направи при адвокат или банка, но как стои въпросът в България?
Предварително благодария!

Напротив, нотариусът ще удостовери снемането на препис от оригиналния документ, а след това вероятно ще трябва удостоверяване с апостил, както по-горе Ви е обяснено в зависимост от това, за коя държава ще послужи заверения препис, но тъй като давате пример с Великобритания, то апостил ще Ви е нужен. С други държави, с които РБ има д-ри за правна помощ положението е малко по-различно.
Ако обаче Ви е за работа в чужбина в повечето случаи се минава през по-съкратена процедура.
nassya
Младши потребител

Мнениеот oldtype » 10 Май 2008, 10:45

Благодаря ви за отговорите.

Защо трябва да е просто, като може да е сложно ... :)
oldtype
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ