начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Продажба на ПС

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Продажба на ПС

Мнениеот ММ » 07 Мар 2005, 11:52

Багерът представлява ли автомобил по смисъла на $6 т.12 от ДР ЗДвП, т.е. трябва ли нотариална заверка на договора при продажбата му
Съгл. чл.145 ЗДвП продавача също в двуседмичен срок има задължение за представяне на документи пред службата, издала регистрационния номер. Ккави са санкциите ако това не е сторено и се извърши със закъснение.
ММ

Re: Продажба на ПС

Мнениеот Гери » 07 Мар 2005, 11:59

Да трябва нот. заверка на договора за покупко-продажба!
Гери

Мнениеот iren » 07 Мар 2005, 14:38

ZAVERKATA E ZADYLJITELNA.A AKO PROPUSNESH SROKA GOLOBATA V KAT E 5 lv.
iren

Мнениеот Марияна » 07 Мар 2005, 21:56

А трябва ли договора между две фирми за продажба на МПС да е нотариално заверен?
Марияна

Мнениеот донна2 » 07 Мар 2005, 22:08

разбира се
донна2

Мнениеот Марияна » 07 Мар 2005, 23:07

Благодаря ти Донна!Не съм юрист и не ги разбирам тези неща,но сме купили МПС от автокъща и договора не е нотариално заверен/от автокъщата ми казаха,че не е необходимо/.В данъчно нямаше проблем,но незнам в КАТ-още не сме ходили там.Дали няма да имам проблем като не е нотариално заверен?
Марияна

Мнениеот донна2 » 07 Мар 2005, 23:22

да не би да е нова и е внос
донна2

Мнениеот Марияна » 08 Мар 2005, 00:02

Не е нова-внос е.Но няма първа регистрация в Б-я
Марияна

Назад към Взаимопомощ